Bundesliga

Szembemegyünk a trenddel és behúzzuk a...

  • gb1

Hazait. Ugyan a kiesőjelölt Düsseldorf is mutatott életjeleket, de a Köln sokkal jobb passzban várja a fordulózárót.

Fotó: Archív

A Bundesliga 27. kanyarjának utolsó meccsét vasárnap este a szokásos hatórás idősávban rendezik. Természetesen láttunk már ennél izgalmasabb párosítást is, de a bajnokság végének közeledtével minden meccsnek sorsdöntő jelentősége lehet. A 10. helyen álló Köln úgy tűnik már elkerüli a feljutás utáni azonnali kiesést, ám a Düsseldorf könnyen visszazuhant egy osztályt, ha nem kezdi el ütemesen termelni a pontokat. Erre az oddsok alapján most sem lesz sok esélye és ebben nagyjából együtt is kell értenünk az oddsmesterekkel.

{"headTitle":"1. FC Köln-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-22 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Köln","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Düsseldorf","odds":"4.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Kecskések a tavaszi szakaszra fokozatot váltottak és a kieső helyektől immár 10 egységgel eltávolodtak. Ez nagyrészt Markus Gisdol paradigmaváltásának volt köszönhető, illetve, hogy visszatért a játékosok hite. December közepétől nézve 8/12 bajnokit behúztak és a Bayern, Dortmund vagy Gladbach elleni vereség azért az elnézhető kategória. 

Tudtad? A Köln (66) és a Düsseldorf (65) kapták eddig a legtöbb lapot a 19/20-as szezon során.

A legutóbbi, Mainz elleni bajnokin nem volt szerencséjük, hiszen hiába vezettek 2-0-ra és lőttek kétszer annyit kapura, mint ellenfelük, végül 2-2-re végeztek. Sokan ezt a csapat kabalájának, Hennes kecskének a hiányára fogták, aki a beharangozottakkal ellentétben még Zoomon sem jelentkezett be a találkozóra.

A Schalkétól kölcsönvett Mark Uth megtáltosodott a számára eleinte kissé furcsa 10-es pozícióban. A támadó az utóbbi két meccsen egyaránt betalált nevelőklubjában, így természetesen ezúttal is számít rá Gisdol, aki alatt Cordóba és Hector is újfent remekel. A Fortunánál van pár fontos kihagyó, Steffen kapus és az eltiltott Ayhan.


Várható kezdők

Köln: Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Katterbach - Skhiri, Hector (c) - Kainz, Uth, Jakobs - Cordoba
Hiányzók: Czichos, Hauptmann 
Edző: Markus Gisdol

Fortuna: Kastenmeier - Zanka, Hoffmann, Gießelmann - Zimmermann, Stöger, Morales, Berisha, Suttner - Karaman, Hennings (c)
Hiányzók: Ayhan, Kownacki, Steffen, Tekpetey
Edző: Uwe Rösler


A Düsseldorf egyre mélyebbre csúszik és ugyan biztató jelek vannak, de nem látjuk, hogy sikerülhetne elkerülniük a kiesést. A 2020-ban lejátszott 11 tétmeccsből csak kettőt nyert a csapat - a kupában az alsóbb ligás Kaiserslauternt verték, a Freiburgot pedig meglepő módon 2-0-ra csípték el. A Saarbrücken ellen aztán kipottyantak a Pokalból is, még lejjebb taszítva ezzel a morált. 

A csapat a 13 idegenbeli Bundesliga-meccsen amúgy összesen 14 gólt szenvedett be, ezalatt két sikert jegyezve, tehát tényleg nem kell csodálkozhatunk annyira az oddsszabáson. Úgy véljük, hogy az 1.80 körüli érték abszolút a fogadható kategóriába esik, így a múlt heti trendekkel szembemenve berántjuk a 'H'-t.

{"headTitle":"1. FC Köln-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-22 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Köln nyer","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081608] 2020-05-24 18:00:00 1. FC Köln - Fortuna Düsseldorfx;