Bundesliga

Sok jót nem jósolunk Szalaiéknak

  • gb1

A válogatott csatárunkat foglalkoztató Mainz az idén feljutott és nemrégiben megtáltosodott Kölnnél vendégeskedik.

Reméljük, hogy a kezdőben láthatjuk majd Ádámot. Fotó: Archív

A Bundesliga vasárnapi játéknapján két mérkőzés lesz terítéken és természetesen mindkettővel foglalkozunk is a Hathármon. A szokásos délutáni idősávban a kiesés elkerülésére pályázó Mainz az ezt a feladatot már letudó Köln otthonába látogat. Nézők természetesen ezen a meccsen sem lesznek és nem túl jó ómen, hogy hosszú idő után a hazaiak kabalaállata, Hennes, a kecske sem lehet ott a stadionban. 

{"headTitle":"1.FC Köln-Mainz 05","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-17 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Köln","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Mainz ","odds":"3.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A szorzók alapján ennek ellenére a hazaiak az esélyesek, akik ugyan egy Gladbach elleni zakóval a zsebben mentek szünetre, ám előtte pazar formában voltak. Az utóbbi 10 bajnokiból 7-et behúztak, ebben a periódusban a negyedik helyen lennének és a remek széria által 10 ponttal elhúztak a kieső zónától. 

A remekelésben nagy szerepe volt az edzőváltásnak és hogy a támadók visszanyerték tavalyi félelmetes formájukat. Markus Gisdol valószínűleg nem is nyúl bele a kényszerpihenő előtt jól muzsikáló összeállításba és szerencsére új sérültekkel sem kell számolnia. A vendégeknél Mateta eltiltott, az első számú kapus, Robin Zentner pedig sérült - előbbi hiányából 61-szeres válogatott csatárunk, Szalai Ádám profitálhat.

Szalai az NSO-nak adott nyilatkozatában a következőket mondta a kialakult helyzetről. "Nehéz arról beszélni, milyen állapotban várjuk a folytatást, mert a mostani helyzet olyan, mintha a hosszabb felkészülés után új bajnokság kezdődne. A szakmánál talán fontosabb, hogy a labdarúgás által valamit visszacsempészhetünk az emberek életébe a korábban megszokott hétköznapokból. Valamit visszakaphatnak a régi világunkból, és ha valaki esetleg nem is rajong a labdarúgásért, ha majd bekapcsolja a televíziót és a háttérben élő közvetítést hall, talán tudat alatt mégiscsak örül neki és pozitív fejleményként éli meg az utóbbi hónapok után.

Mi, labdarúgók is segíthetünk azzal, hogy a pályára lépéssel azt sugalljuk, kezd jóra fordulni a helyzet.

Várható kezdők:

Köln: Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Katterbach - Skhiri, Hector (c) - Kainz, Uth, Drexler - Cordoba
Hiányzók: Czichos, Hauptmann, Jakobs 
 

Mainz: Müller - St. Juste, Bruma, Niakhate - Baku, Barreiro, Latza (c), Mwene - Onisiwo, Quaison - Szalai
Hiányzók: Mateta, Zentner


Szalai segítségére szükség is lesz az első szekcióban, főleg, hogy a 05-ösök a fordulót csak négy pontra kezdték az osztályozót érő 16. helytől. A szünet jól jött nekik, hiszen az utóbbi 9 bajnokiból csak 2 sikert számláltak és az eddigi 25 kör alatt 53-szor kapituláltak. Mondjuk kisebb bizakodásra adhat okot, hogy idegenben rendre eredményesek tudtak lenni.

Valójában az utóbbi 12 túrájukon szinte egytől egyig szüret volt, hiszen ezeken átlagban 4.25 találat esett. A Kölnt sem kell félteni ilyen viszonylatban, hiszen a Kecskék utóbbi 8 összecsapása mind over 2.5-es eredménnyel zárult, mindezek tudatában pedig nem kérdés, hogy bepróbáljuk újfent a gólszámot.

{"headTitle":"1.FC Köln-Mainz 05","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-17 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - 2.5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081598] 2020-05-17 15:30:00 1. FC Köln - Mainz 05x;