Európa Liga

Nem fejlődött a MU Mourinhóval - Davids

A holland zseni szerint nincs teher az Ajax játékosain, ráadásul az amszterdamiak is vannak jobb formában.

21 év után újra nemzetközi kupadöntőre készül az Ajax Amszterdam. 1996-ban a holland csapat a Juventus ellen szenvedett vereséget a Bajnokok Ligája fináléjában, többek között Edgar Davids kihagyott tizenegyesének köszönhetően. A holland legenda természetesen ott lesz Stockholmban, hogy kiszurkolja egykori csapata sikerét, és mint azt elmondta, hiszi, hogy az Ajax nyerheti az EL-t.

Amikor az Ajax legutóbb kupadöntőt játszott, még olyan játékosok alkották a csapatot, mint Van der Sar, Danny Blind, a De Boer testvérek, Bogarde, Finidi, Davids, Kanu, Litmanen és Kluvert.

"Nem gondolom, hogy ez a Manchester United bármivel is jobb csapat lett attól, hogy Mourinho vette át az irányítást. Én nemigen látok semmilyen fejlődést Louis van Gaal menesztését követően. Mourinho ugyanakkor remekül tudja, hogyan is kell felkészíteni egy csapatot egy fináléra.

A hollandok mellett szólhat, hogy a MU nincs kirobbanó formában, az Ajax viszont hetek óta jól muzsikál. Szintén a mi oldalunkon van az a tény is, hogy nincs vesztenivalónk. Az Ajax nem egy világsztárokkal teletűzdelt gárda, amely évente 200 millió fontot költ átigazolásokra, hanem egy 18-19 évesek alkotta fiatal csapat" - mondta Davids.

A '90-es évek legendás csapata - Fotó: Getty Images

Noha sokan az 1995-ös csapathoz hasonlítják a mostani fiatal legénységet, a szurinámi szakember szerint egyáltalán nincs hasonlóság a csapatok között. "Amikor '95-ben és '96-ban döntőt játszottunk, akkor már évek óta a legjobb csapat voltunk a világon. Az egy hihetetlenül tehetséges gárda volt, amelytől elvárás volt, hogy ilyen magasságokba jusson. Itt viszont három-négy hónapja még senki nem is gondolta volna, hogy európai kupadöntő lesz a szezon vége" - mondta a 44 éves legenda.

Az Ajax továbbra is esélytelenebbként várja a szerda esti finálét, a hollandok sikerére 2.70-es, az angolokéra 1.40-es szorzóval fogadhatunk a    -n.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;