Darts

Döntő este elé néz Phil Taylor

Észak-Írországba teszi át székhelyét a Premier League-mezőnye, csütörtökön Belfastban folytatódik a küzdelem.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

A 12. fordulóra kerül sor, azaz ezen kívül már csak három lesz és utána négy játékostól elköszönünk, a legjobb négy pedig május 18-án Londonban eldönti egymás között, hogy ki viszi haza a trófeát. Egyre nagyobb jelentősége van tehát minden meccsnek, Belfastban a 16-szoros világbajnok Phil Tayloron lesz a sor, hogy duplázzon, és mivel a vonal alatt kezdi meg a fordulót, így a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú, hogy miként muzsikál az északír publikum előtt. Nincs egyszerű helyzetben, hiszen Gary Anderson és Dave Chisnall ellen kell helytállnia, míg a folytatásban, Birminghamben Peter Wright, Sheffieldben Michael van Gerwen, Aberdeenben pedig Adrian Lewis lesz az ellenfele. Nagyon fontos lenne tehát számára, hogy ne kerüljön lépéshátrányba, mert a hajrá ennél nehezebb nem is nagyon lehetne számára. 

Papíron az Anderson elleni rangadója ígérkezik a keményebb falatnak, ám Chizzy éppen az elmúlt hetekben lendült formába, mindkét skót klasszis ellen kihozta döntetlenre, méghozzá kiváló játékkal. Chisnall feljavulása egyértelműen annak tudható be, hogy az utolsó helyen áll és nincs vesztenivalója. Ha úgy játszik, mint az elmúlt két fordulóban, akkor nem csak Taylor, hanem Adrian Lewis dolgát is megkeserítheti, hiszen az angol legendához hasonlóan, neki is kétszer kell Belfastban színpadra lépnie. Nem véletlen, hogy a bukmékerek nagyon óvatosak, Lewisra 1.75, míg Taylorra 1.80-as oddsot kínálnak Chisnall ellen. Pedig emlékezhetünk, hogy "Jackpot" micsoda fantasztikus teljesítménnyel lépte le múlt csütörtökön Barneyt. 

Chisnall ráadásul mindkét meccsét első pályáról játszhatja...Nem vennénk mérget arra, hogy Taylor és Lewis is hozza majd ellene a győzelmet. Pedig utóbbinak is nagyon kell, hiszen 13 ponttal holtversenyben áll a stoke-i legendával. 

Visszatérve "The Power" Gary elleni összecsapására, érdekes, hogy a bukmékerek abszolút a skótot hozták ki favoritnak. Tény, hogy Anderson sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, Liverpoolban ráadásul ő is szenzációsan dobott, míg Taylor elég csalódást keltően szerepelt.

A két holland klasszis, Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld is egymásnak feszül a belfasti ringben. Előbbi kényelmes helyzetből várhatja ezt a derbit, hiszen 17 ponttal vezeti a tabellát és még a duplázós estéjén sincs túl. Barneynak viszont piszkosul kell a pont, hogy az angol hadat maga mögött tartsa. Az összeesküvés-gyártók fantáziája most biztosan beindult, de minket nagyon meglepne, ha Van Gerwen ajándékozós kedvében lenne...Múlt héten ugyan a maga szintjén nem brillírozott a fiatalabb holland, de a döcögős játékát Húsvétkor gyorsan elfeledtette a szurkolóval, miután behúzta a German Darts Masterst, a negyeddöntőben éppen Barneveldet legyőzve. Zseniális meccset vívtak és ez is annak ígérkezik, az utóbbi időben nem nagyon tudtak rossz mérkőzést vívni. Van Gerwen az idei kiírás alatt egy vereséget szenvedett el, pont Barney ellen, ezért most revánsot vehet. 

hatharom.com
Van Gerwen nyer
@ 1.30

A második helyen álló Peter Wright és az utolsó szalmaszálért nyúló James Wade meccséről nem esett még szó. Messze nem ez a derbi kapja a legnagyobb figyelmet, ami nem véletlen. Wade ugyan múlt héten legyőzte Taylort, de ehhez komoly segítséget kapott az angol legendától. Még ezzel sincs kint az erdőből, a rájátszást érő negyedik hely jelenleg négy pontra van tőle. Wrightot is le kellene valahogyan győznie, de ez nem ígérkezik könnyű menetnek, még úgysem, hogy hétfőn ezt megtette. Most várhatóan sokkal élesebb lesz a skót, ő is pontosan tudja, hogy ez a meccs a kulcs számára élete első Premier League elődöntőjéhez. 

Belfast, 12. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Adrian Lewis 3.15 4.25 1.75
20:45 Phil Taylor-Gary Anderson 3.30 4.25 1.70
21:15 Peter Wright-James Wade 1.45 4.70 4.20
21:45 Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 1.30 5.50 5.75
22:15 Dave Chisnall-Phil Taylor 2.90 4.25 1.80

Kattints a képre a játékért!