Darts

Már az első meccsén bajba kerül Phil Taylor?

  • Cesc18

Péntek este a 16-szoros világbajnok angol legenda is bemutatkozik a kultikus Circus Tavernben.

Tavaly februárban rendezték az első World Seniors Darts Championshipet, amelyen az 50 év felettiek indulhatnak és természetesen mindenki Phil Taylortól várta a győzelmet. Akkor a stoke-on-trenti az első meccsét megnyerte Peter Manley ellen, ám utána a negyeddöntőben tükörsimán kikapott egykori riválisától, Kevin Paintertől. Idén biztosan szeretné kiköszörülni a csorbát a 16-szoros világbajnok, ám ezúttal sem lesz egyszerű dolga. 

Már az első meccsén Colin McGarry komoly kihívások elé állíthatja. Ugyan az északír fiatalabb korában olyan nagy karriert nem tudott befutni, hiszen egy-egy major tornán tűnt csak fel, azonban mostanra a játéka nem igazán esett vissza, így a seniorok között nagyon szépen megállja a helyét. 

Az előző világbajnokságon még nem láthattuk McGarryt, a júliusi World Matchplayre viszont kvalifikálta magát és a második körből a torna legmagasabb átlagával, 95.43-mal (!) jutott tovább.

Jóformán azt lehet mondani, hogy McGarry 57 évesen éli fénykorát és mind fizikálisan, mind mentálisan az egyik legfrissebb a mezőnyben. Éppen emiatt lehet nagyon veszélyes Taylorra, aki már közel sem tölt annyi időt a tábla előtt, mint karrierje legjobb éveiben. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Az északír biztosan nagyon motivált, hogy legyőzze egykori példaképét. Azért Taylor skalpja még mindig a legnívósabb a mezőnyben és McGarry ezzel visszavághatna a 2004-es vereségért, amikor is ugyanezen a színpadon 4-0-ra kapott ki a világbajnokságon "The Power" ellen. 

Látva, hogy McGarry milyen jó színvonalon játszik az elmúlt egy évben, valószínűleg fel tudja majd venni a kesztyűt Taylorral, a nagy kérdés, hogy a fontos szituációkban megremeg-e a keze. Az értéket mindenesetre az északír oldalán találjuk, akinek továbbjutása 2.50 körüli szorzón fogadható. 

{"headTitle":"Phil Taylor - Colin McGarry","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-10 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"McGarry","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"McGarry","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"McGarry","odds":"2.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}