Átigazolás

Egy angol kiscsapatnak nem kellett, de a Milanba így is befér a válogatott védő

  • varin

Az uruguayi Martin Cáceres már több mint fél éve csapat nélkül van, ám a sok sérülés miatt Milánóban így is szükség van rá.

Védőválságban az AC Milan, Mattia De Sciglio, Luca Antonelli és David Calabria is súlyosabb sérüléssel bajlódik, így Vincenzo Montella csapatának azonnal megoldásra van szüksége a hátsó sorban. A piros-feketék Martin Cácerest, az uruguayi válogatott hátvédet szemelték ki.

Az ügy két szempontból is érdekes. Egyrészt furcsa, hogy Sam Allardyce és a Crystal Palace elküldte a 29 éves hátvédet a próbajátékot követően és inkább Mamadou Sakhót vették kölcsön a Liverpooltól. Másrészt pedig Cáceres június óta csapat nélkül van, ekkor járt le a szerződése a Juventusnál, ahol az öt szezon alatt mindössze 62 mérkőzésen lépett pályára.

A 68-szoros válogatott Cáceres az elmúlt években nagyon sokat bajlódott sérüléssel, így 2010 óta nem volt olyan, hogy egy bajnokságban legalább 20 meccsen pályára lépjen.

Az uruguayi játékos mögött egyébként impozáns karrier áll, a Juventus mellett a Sevillánál és a Barcelonánál is megfordult, így annak ellenére, hogy egyik csapatában sem tudott meghatározó játékossá válni, hatszoros bajnoknak, kétszeres kupagyőztesnek és egyszeres BL-győztesnek vallhatja magát.

Mivel Cáceres egyik klub kötelékébe sem tartozik, a Milan ingyen szerződtetheti a játékost még úgy is, hogy az átigazolási időszaknak már vége.

[2319767] 2017-02-05 12:30:00 AC Milan - Sampdoriax;