NFL

A bűnös városba költöznek a Fosztogatók

  • varin

Az Oakland Raiders szinte biztosan elköltözik a Coliseumból és Las Vegas felé veszik az irányt.

Néhány éven belül a harmadik csapat is új otthont találhat magának az NFL-gárdák közül. Mint ismert, a Rams a 2016-tól, a Chargers pedig 2017-től kezdve játssza mérkőzéseit Los Angelesben, ám most már az is biztosnak tűnik, hogy Oakland is elveszíti csapatát.

A Fosztogatók vezetősége múlt héten adta be a papírt az NFL-nek, amely arról szól, hogy szeretnék a franchise-t Las Vegasba költöztetni Oaklandből. Ehhez az szükségeltetik, hogy a liga 32 csapatából 24 gárdánál rábólintsanak a költözésre - ez márciusban derül majd ki.

Így fog kinézni a Raiders új otthona

A költözés azért is különösen pikáns, hiszen korábban a major ligák igencsak nehezményezték, ha egy csapat Las Vegasba akart költözni - vagyis oda, ahol legális a sportfogadás -, ám rövid időn belül a Raiders lehet a második gárda, amelyet Nevada magáénak érezhet, néhány hete az NHL-ben megalakult ugyanis a Vegas Golden Knights.

A vándorlás nem véletlen, Raiders már évek óta szeretne új otthont találni magának, hiszen az Oakland-Alameda County Coliseum egyike a liga legidősebb stadionjainak, ráadásul a városnak nincs is szándékában új arénát építeni. Las Vegas természetesen repes a boldogságtól, hiszen ez óriási bevételeket jelenthet majd a turistaparadicsomnak. Nevada állam például már fel is emelte a hotelszobák után fizetendő adókat.

A Raiders várhatóan még két szezont Oaklandben játszik majd, amíg fel nem épül a 65 ezer férőhelyes dóm a sivatag közepén. Az új aréna körülbelül 1.9 milliárd dollárba kerül a városnak.