NFL

Akik még a profikat is meglepték

Féltávhoz ért az NFL alapszakasza, és kijelenthető, hogy eddig őrült szezont látunk. Rengeteg meglepetést jegyezhettünk fel, emellett pedig rengeteg jóslatot dobhattunk már a kukába. Ne gondoljuk azonban azt, hogy a profik nem lepődtek meg néhány teljesítményen! Lássuk tehát, hogy mi sokkolta leginkább a covers.com tipstereit.

Marc Lawrence

"A Seahawks és a Colts sikeressége kissé meglepett. Az előző szezonban újonc irányítókkal teljesítették jócskán túl az elvárásokat a csapatok, én emiatt kis visszaesésre számítottam tőlük. Főleg a Coltstól, amely úgy jutott be a rájátszásba, hogy ellenük több yardot szereztek az ellenfelek, mint amennyit ők maguk megtettek. Andrew Luck kedvenc célpontja, Reggie Wayne kidőlése viszont előbb-utóbb beigazolhatja várakozásaimat."

Bruce Marshall

"A Texans majdnem érinthetetlennek tűnt a szezont megelőzően, hiszen a nyári erősítések minden eddiginél közelebb vihették volna a csapatot a Super Bowlhoz. A legrosszabbra szerintem senki sem számított, Matt Schaub gyakorlatilag letette a lantot Houstonban, helyette pedig Case Keenum bizonyíthat, de Gary Kubiak állása is veszélyben van."

Ezt vártuk volna a Texanstól, helyette romokban a csapat - Fotó: AFP

Bryan Power

"Habár abban biztos voltam, hogy a Chiefs drasztikus fejlődésen megy majd keresztül, sőt a playoffba is bejutnak, arra azért nem gondoltam volna, hogy a Kansas lesz az utolsó hibátlan csapat a ligában, mindezt 8-0-s mérleggel. Már csak egy győzelem kell nekik, és túlszárnyalják a Vegas által előzetesen jósolt alapszakasz-sikerek számát, ráadásul aki 7.5-ös határon tudott fogadni, már fáradhat is a kasszához."

Teddy Covers

"A Chargers teljesen súlytalannak tűnt az előszezon során. A támadófal sorra bakizott, a védelem gyengének, az elkapók pedig erősen limitáltnak tűntek. Ehhez képest csak néhány játék választja el a csapatot attól, hogy most 6-1-gyel álljon. Philip Rivers ismét Pro Bowl-formában játszik, a lesajnált támadófal pedig hatékony futójátékot tesz lehetővé, amit sem tavaly, sem augusztusban nem láthattunk."

Philip Rivers visszanyerte régi formáját, a Chargers pedig minden várakozást felülmúl - Fotó: AFP

Jesse Schule

"Számomra mindenképpen meglepetés, hogy a Patriots hat meccset tudott nyerni az eddigi nyolcból. A szezon előtt under 11-re fogadtam a New England alapszakasz-győzelmeit illetően. Tény, hogy a Bills ellen szoros meccset nyert a csapat, a Saints ellen pedig szinte csodát hajtott végre, de amíg Brady és Belichick New Englandben varázsol, addig a Patsszel számolni kell."

Matt Fargo

"Én a 0-7-tel álló Tampa Bayre hívnám fel a figyelmet. Azt sejteni lehetett, hogy nem csoportgyőzelemre hajt a csapat, de a playoffért azért harcban lehettek volna, legalábbis a 7.5-ös határ az alapszakasz-győzelmekre mindenképpen ezt sugallta. A Buccaneers tavaly 7-9-cel végzett, az elvárások tehát nagyok voltak, de immáron új irányítója van a gárdának, a sztár running back idénye véget ért, az edző pedig sokak szerint elvesztette irányítását a csapat felett."

Jamaal Charles és a Chiefs eddig megállíthatatlan - Fotó: AFP

Doc's Sports

"Úgy gondolom, hogy a legnagyobb meglepetés az AFC Nyugati csoportjának relatív erőssége. Azt mindenki tudta, hogy a Denver dominál majd, sőt, személy szerint a Kansast is rájátszásba vártam, az over 7.5-ös tippem könnyű pénznek bizonyult. A két említett együttesen kívül viszont a Chargers és a Raiders szereplése is meglepő. Philip Rivers ismét formában van, az Oakland pedig úgy tűnik, megtalálta a megbízható irányítót Terrelle Pryor személyében. Jelen pillanatban jó esélyt látok arra, hogy az AFC Nyugati csoportja két grádát küldjön a rájátszásba."

Will Rogers

"A Houston Texans 2-5-ös mérlegének köszönhetően szinte biztos lemarad a rájátszásról, ráadásul Andrew Luck lassan bebetonozza magát a legjobb irányítók közé, így a Texans álmai szertefoszlottak az AFC Déli csoportjában."