NFL

Az év legbravúrosabb elkapásával sokkolt a Seattle

Hazai győzelmekkel kezdődött az NFL rájátszása, a Houston az Oaklandet, a Seattle a Detroitot ejtette ki.

A Houston gyorsan 10-0-s előnyt szerzett az első negyedben, előbb Nick Novak rúgott be 50 yardról egy mezőnygólt, majd Jadeveon Clowney szedte le az Oakland harmadik számú irányítójának, Connor Cooknak a passzát, és ezt az ajándékot touchdownnal büntette a Texans, Lamar Miller vitte be a tojáslabdát az endzone-ba.

Erre Latavius Murray révén még tudott válaszolni a playoffba 2002 után visszatérő Oakland, de a második negyedben ismét tíz pontot tett fel a táblára a hazai csapat, Novak 38 yardról sem hibázott, a sokat szapult irányító, Brock Osweiler pedig DeAndre Hopkinsszal hozott össze egy TD-t.

Osweilernek a passzolt után futott TD-je is lett a negyedik negyedben, ami végleg eldöntötte a meccset, és bár a végére Cooknak is összejött pályafutása első rájátszásbeli TD-átadása, a 27-14-es Houston-győzelemmel a 42,5 pont alatti tippünk is bejött.

A másik meccsen a Seattle egy fantasztikus mozdulat után szerzett vezetést a Detroit ellen, Paul Richardson bravúrosan kapta el Russell Wilson passzát, emlékezetessé téve karrierje első playoff-TD-jét.

Innentől sokáig a rúgóké volt a főszerep, Matt Prater 51 és 53 yardról is jól célzott, így az utolsó negyednek 10-6-os Seahawks-vezetéssel mentek neki a csapatok.

A hazaiak védelme megmutatta, miért tartják a liga egyik legrettegettebb defensének, támadásban pedig Thomas Rawls húzta a Seattle-t, aki 161 yardot futott, ez új klubrekord a playoffban, a korábbit Marshawn Lynch tartotta.

Rawls a negyedik negyedben egy 4 yardos futással szétcincálta a detroiti álmokat, a Lions 1992 óta nem nyert a rájátszásban, idegenben pedig 1957 óta tart a nyeretlenségi szériája. A Seahawks az NFC elődöntőjében a második kiemelt Atlantához látogat majd.