NFL

Nem sikerült visszavágnia a Denvernek, nevetséges sérülést szenvedett a Detroit kulcsjátékosa

Elmaradt a visszavágás: a Denver Broncos ezúttal meg tudta ugyan nehezíteni a Seattle Seahawks dolgát, de ismét a tavalyi bajnoki diadalmaskodott.

Amint azt a forduló előtti beharangozónkban megírtuk, a harmadik forduló egy nem túl izgalmas, ám pontgazdag Atlanta-győzelemmel kezdődött a Tampa Bay Bucaneers ellen. A Falcons 56 pontja mindenképpen megsüvegelendő, míg Devin Hester huszadik visszahordott TD-jével új rekordot állított fel a ligában.

Devin Hestert ünnepli az egész liga - fotó: AFP

A játéknap egyértelműen legérdekesebb rangadója a tavalyi Super Bowl visszavágója volt, ahol a Seattle Seahawks ezúttal nem semleges pályán, hanem otthon, saját szurkolói előtt múlta felül a Denver Broncos együttesét.

Sokáig úgy tűnt, akár pontszegény találkozót is szülhet a csata, kicsit lassan melegedtek be a csapatok, egy negyedig mindkét térfélen akadozott a játék. Ezt követően a Seattle remek második, a Denver pedig hasonlóan jó negyedik negyedet produkált. Nyolcpontos hátrányban kezdte meg az utolsó drive-ját Peyton Manning és csapata, a lefújás előtt 59 másodperccel. A sportág történetének egyik legnagyobb alakja természetesen ezt az időt kihasználta, végigmasírozott a pályán, és a touchdown utáni kétpontos is sikerült, így jöhetett a hosszabbítás. Az ilyenkor kulcsfontosságú pénzfeldobást a Seahawks nyerte meg, akik azt választották, hogy fogadják a labdát, vagyis ők vezették az első támadást. Russel Wilsonék tankönyvbe illő drive-ot vittek végig, amelynek végén Marshawn Lynch vetődött a végzónába, beállítva ezzel a 26-20-as végeredményt.

Marshawn Lynch (24) repült, a Seattle pedig győzött - Fotó: AFP

Kiváló mérkőzés volt, ezúttal nem volt egyoldalú, elégedetten csettinthettünk, mert a két csapat mindent megtett a győzelemért, pedig még csak a harmadik fordulóban járunk. A Seahawks-szurkolók ismét láthatták, Russell Wilsonban van potenciál, nem is kevés. A fiatal QB tökéletes drive-val zárta le a mérkőzést, magabiztossága és játékintelligenciája szembetűnő volt végig.

"Nem hiszem, hogy akárki valaha is kételkedett volna Russellben. Ő egyszerűen túl jó." Zseniális volt a második félidőben és a hosszabbításban is. Benne mindig lehet bízni" - magasztalta egekig Zach Miller tight end Wilsont.

Mióta Peyton Manning irányítja a Vadlovakat, ez volt a második alkalom, hogy nem szereztek TD-t az első félidőben. Ez volt egyébként mindössze az NFL történetében a hatodik olyan év, hogy a Super Bowl csapatai összecsaptak volna a következő szezonban, a Seattle győzelmével pedig immáron 4-2 a bajnokcsapatok javára az állás. A hatharom.com merész tippje, mely szerint a Denver visszavág a februári vereségért, nem jött be, bár nem múlott sokon. Talán csak egy pénzfeldobáson.

Ha valaki azt mondja, hogy három fordulót követően a liga három tökéletes mérleggel álló csapata közül az egyik a Nemzeti főcsoport Nyugati csoportjából kerül majd ki, legyintünk egyet, hogy persze, hiszen itt van a főcsoport két talán legerősebb csapata, a Seattle Seahawks és a San Francisco 49ers. De ha azt mondják nekünk, hogy az irányítóját elvesztő Arizona Cardinals lesz ez a csapat, akkor fejünket vakarva orvosért kiáltunk az illetőnek. Pedig így történt.

Ritka pillanat, a Frsico védői megfogták Drew Stantont - Fotó: AFP

Az egész győzelmi sorozat ráadásul nem úgy épült fel, hogy a liga leggyengébb csapatait verték meg, hanem ketten közülük minimum playoff-kandidáltak. A legnagyobb bravúr azonban vasárnap következett, megszerezték ugyanis a csoportrivális San Francisco skalpját.

Az előjelek nem feltétlenül a Cards sikerét vetítették előre, hiszen kezdő irányítójuk, Carson Palmer az első hetet követően kidőlt, így Drew Stantonnak kellett beugrani. Ő viszont egyáltalán nem rettent meg a hirtelen jött lehetőségtől, annak ellenére sem, hogy nyolcadik idényét taposva mindössze hat alkalommal kezdett eddig meccsen. A 30 éves quarterback a Frisco ellen is hozta a megfelelő teljesítményt: nem passzolt ugyan túl pontosan, de adott két TD-passzt és a labdát nem adta el, ez pedig elég volt a győzelemhez.

A 49ers játékosainak idegeit azonban nem csak az ellenfél kiváló teljesítménye, hanem a bírók is borzolták. 107 yardnyi beszedett büntetésük jelentősen megnehezítette a dolgukat, ám nem mindenki szerint volt ez jogos. "Minden héten ugyanaz megy... Elküldjük a vitatott felvételeket az NFL-nek, ők válaszolnak, hogy "Bocs, hibáztunk", de ez már úgyis mindegy, hiszen az időt már nem lehet visszaforgatni." - fakadt ki Anquan Boldin, a kaliforniai csapat elkapója.

Az Arizona tehát megőrizte veretlen mérlegét és szeptemberben már egészen biztosan nem találnak legyőzőre, hiszen a negyedik héten pihenni fog a csapat. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy Carson Palmer visszatérésével ki lesz majd a kezdő irányító, hiszen Stanton eddig jól muzsikált ebben a szerepkörben.

Néhány szóban a többi mérkőzésről: A hatharom.com heti tuti tippje rendkívül simán jött. Az Indianapolis Colts magabiztosan hozta a csoportrangadót a Jacksonville Jaguars vendégeként. Kellett is Andrew Luckéknak a győzelem, hiszen eddig nyeretlenek voltak. Szintén csoportrangadót játszott a Detroit Lions és a Green Bay Packers. A hazai pályán játszó Oroszlánok végül győzni tudtak, de talán a mérkőzés legérdekesebb jelenete Stephen Tullochhoz, a Lions védőjéhez fűződik, aki ünneplés közben elszakította a keresztszalagját. A linebacker egész szezonra kidőlt.
 

http://usatthebiglead.files.wordpress.com/2014/09/stephen-tulloch-injures-himself-celebrating.gif?w=1000

Hazai pályán hozta a kötelezőt a New England Patriots és a New Orleans Saints is, míg a New York Giants a szezon egyik meglepetéscsapata, a Houston Texans ellen szerezte meg első győzelmét. A harmadik játékhét kedd hajnalban zárult most is, ekkor a Chicago ismét idegenben tudott nyerni, ezúttal a New York Jets vendégeként.

NFL
A 3. forduló eredményei
Párosítás Eredmény
Atlanta Falcons-Tampa Bay Bucaneers 56-14
Buffalo Bills-San Diego Chargers 10-22
Philadelphia Eagles-Washington Redskings 37-34
Cincinnati Bengals-Tennessee Titans 33-7
St. Louis Rams-Dallas Cowboys 31-34
New York Giants-Houston Texans 30-17
Cleveland Browns-Baltimore Ravens 21-23
Detroit Lions-Green Bay Packers 19-7
Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts 17-44
New England Patriots-Oakland Raiders 16-9
New Orleans Saints-Minnesota Vikings 20-9
Arizona Cardinals-San Francisco 49ers 23-14
Seattle Seahawks-Denver Broncos 26-20
Miami Dolphins-Kansas City Chiefs 14-35
Carolina Panthers-Pittsburgh Steelers 19-37
New York Jets-Chicago Bears 16-24

A negyedik fordulótól elkezdődnek az úgynevezett bye weekek, ami azt jelenti, hogy egészen a tizenkettedik játékhétig mindig lesz 2-6 pihenő csapat. A heti programból több mérkőzést is meg kell említenünk: a Chicago-Green Bay rangadók mindig igen nagy csatát hoznak, a Dallas-New Orleans mérkőzéstől nagyon látványos küzdelmet várunk, míg San Francisco-Philadelphia csörtén egy elitvédelem és egy remek támadójáték találkozik.

NFL
A 4. forduló párosítása
Párosítás Kezdés
Washington Redskins-New York Giants Péntek 02:25
Chicago Bears-Green Bay Packers Vasárnap 19:00
New York Jets-Detroit Lions Vasárnap 19:00
Baltimore Ravens-Carolina Panthers Vasárnap 19:00
Pittsburgh Steelers-Tampa Bay Bucaneers Vasárnap 19:00
Indianapolis Colts-Tennessee Titans Vasárnap 19:00
Oakland Raiders-Miami Dolphins Vasárnap 19:00
Houston Texans-Buffalo Bills Vasárnap 19:00
San Diego Chargers-Jacksonville Jaguars Vasárnap 22:05
Minnesota Vikings-Atlanta Falcons Vasárnap 22:25
San Franciso 49ers-Philadelphia Eagles Vasárnap 22:25
Dallas Cowboys-New Orleans Saints Hétfő 02:30
Kansas City Chiefs-New England Patriots Kedd 02:30
Bye Week: Arizona Cardinals, Cincinnati Bengals, Denver Broncos, St. Louis Rams, Seattle Seahawks, Cleveland Browns