NFL

Országos egyesekkel kezdődik meg a rájátszás

A fogadóirodák szerint minden hazai csapat hozhatja a Wild Card-hétvégét.

2017 első napján véget ért az NFL alapszakasza, megtudtuk, melyik 12 csapat vesz részt a rájátszásban. Az előttünk álló Wild Card-hétvégén még csak nyolc gárdával találkozunk, a New England, a Kansas, a Dallas és az Atlanta még pihenőt kapott. Lássuk, milyen szorzókkal fogadhatunk a hétvégi négy találkozóra!

A Wild Card hétvége szorzói
   
  1 2
Houston-Oakland 1.60 2.05
Seattle-Detroit 1.25 3.10
Pittsburgh-Miami 1.20 3.65
Green Bay-New York Giants 1.45 2.35

Tom Savage Connor Cook ellen. Ha valaki nem követi az NFL-t viszonylag komolyabban, aligha tudná megtippelni, ez milyen mérkőzés is lesz, de a Texans Brock Osweiler után Savage-dzsel próbálja meg kiütni a rájátszás első köréből a Carr-t nélkülöző csereirányítóját is elveszítő Raiderst. Az Oakland így az újonc Connor Cookkal érkezik Texasba, aki a Denver ellen már kapott játéklehetőséget, de hogy egy ilyen volumenű mérkőzésen mire lesz képes, az nagy kérdés. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy Savage állapota is kérdéses, akkor ezen mérkőzés kapcsán csak kérdőjeleket találunk.

Hazai pályán kikapott a Detroit Lions a Green Baytől, így utazhatnak Seattle-be Staffordék. Ez néhány éve sokkal nehezebb küldetésnek tűnt, mint most a Seahawks ugyanis hiába zárt 7-1-es mérleggel hazai pályán, az elmúlt hetekben távolról sem nyújtottak meggyőző játékot Wilsonék. Ugyanakkor a hazai dómhoz szokott Oroszlánok a szeles, esős Seattle-ben könnyen az időjárás áldozataivá válhatnak. Mindenesetre ez nem tűnik egy egyértelmű matchupnak az odds ellenére sem.

Matt Moore-ral utazik Pittsburghbe a Miami Dolphins, az esélyek pedig itt is egyértelműek. Noha a két csapat októberi mérkőzését simán nyerte a Miami, azóta kicsit más az acélvárosi leányzó fekvése. Roethlisbergerék a 4-5-ös kezdést követően utolsó hét mérkőzésüket nyerték és még az is belefért számukra, hogy a Cleveland Browns ellen a cseresor vitézkedjen a pályán. 1.20-ért talán kihagyható a Pittsburgh, de az biztos, hogy ha van csapat, amely megfoghatja a Patriotsot, az a Steelers lesz.

Szintén parádés utolsó heteket produkált a Packers, amely utolsó hat meccsét behúzta. A wisconsini gárda ezzel megnyerte a csoportját és egy barátságtalan seattle-i túra helyett fogadják hazai pályán a New York Giantset. Manningék nem futnak rossz szezont, ráadásul a Packersszel az elmúlt években többször is kibabráltak, de az északi hideg egyértelműen a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét.

Ahogy mindig, hétvégén ezúttal is kiemelt figyelmet fordítunk majd az NFL rájátszására. Szakértőink és tippmestereink minden mérkőzést kielemeznek majd, valamit mindkét játéknapra kombival is készülünk!