Bajnokok Ligája

Megizzaszthatják a Dortmundot a BL-ben

Nem sok minden változott a Borussia Dortmund háza táján a hétvégéhez képest, a németek sok sérültje pedig esélyt adhat a Sportingnak a meglepetésre.

bvb.de

Bár még csak a 3. fordulót rendezik a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Sporting - Borussia Dortmund rangadónak igen komoly tétje van. A német sztárcsapat a Legia Varsó kitömése utána a Real Madrid ellen egy döntetlent ért el, míg a portugálok ugyan Madridban kikaptak, ám a Legiát ők is leverték, vagyis még minden kérdés nyitott a továbbjutás szempontjából.

Bár a sorsolás pillanatában mindenki tutira vette a Dortmund és a Real továbbjutását, amennyiben a lisszaboniak kedden este begyűjtik a három pontot, igencsak izgalmassá tehetik az F-csoportot. Márpedig erre azért mutatkozik esély, lévén a dortmundi csapatban továbbra is hemzsegnek a sérültek.

1X2    
Sporting CP Döntetlen Dortmund
TippmixPro@3.30 TippmixPro@3.30 TippmixPro@2.10

Ahogy azt a hétvégi, Hertha meccs előtt is írtuk, Thomas Tuchelnek kis híján egy csapatra való sztárját kell nélkülöznie. A pénteki meccshez képest túl sok változás nem történt, André Schürrle, Marco Reus, Sven Bender, Gonzalo Castro, Erik Durm, Adrian Ramos mellé Marcel Schmelzer is kidőlt a sorból, viszont elutazott a csapattal Lisszabonban Sokratisz és Lukasz Piszczek is. Ettől függetlenül nem 100 százalék, hogy pályára is lépnek, ugyanakkor a hétvégi kezdőhöz képest erősödhet a BvB. A Hertha ellen Tuchel Kagawát, Dembelét, Sahint és Bartrát is csak a kispadra ültette, viszont kedden már vélhetően közülük néhányan kezdeni fognak.

[2363759] 2016-10-18 20:45:00 Sporting CP - Borussia Dortmundx

A Sporting a múlt héten a magyar sajtó fókuszába került, miután az MTK elleni stadionavatóra volt hivatalos. A portugál sztárcsapat azonban csak az ifistákkal jött el Budapestre, hétvégén pedig nem rendeztek bajnoki fordulót, így Jorge Jesúsnak és együttesének több ideje volt felkészülni a találkozóra. A Sporting bizakodva is várja a kedd esti meccset, annak ellenére, hogy André Silva és Bruno Paulista sérülés miatt nem játszhat.

A Sporting elsősorban hazai pályán rendkívül veszélyes ellenfél, hiszen Európa egyik legjobb atmoszférájú stadionjában fogadja ellenfeleit. A Dortmund hiányzói pedig akár vérszemet is adhatnak a hazaiaknak, akik a Benficával sikert sikerre halmozó Jorge Jesús irányításával nemzetközi porondon is maradandót alkothatnak.

A Dortmundnál elsősorban a védelemmel akadhatnak gondok, hiszen az elmúlt öt meccsen mindig kapitulált legalább egyszer a hátsó alakzat, ugyanakkor Aubameyang, Götze, Dembele vagy Kagawa neve garanciát jelenthet a minőségi támadójátékra.

A fentiek miatt gondoljuk úgy, hogy mindkét csapat jó lehet legalább egy gólra, így a keddi BL-meccsnap egyik leginkább várt rangadóján mi erre az opcióra szavazunk.

Sporting - Dortmund
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.55
[2363759] 2016-10-18 20:45:00 Sporting CP - Borussia Dortmundx;

Tippelj a BL-meccsekre a Tippkirályban!