NFL

Óriási balhé van a ligában Colin Kaepernick miatt

A San Francisco 49ers irányítója nem állt fel a himnusznál, most ezrek égetik a mezét.

Másfél hét és kezdődik az NFL alapszakasza, ám az előszezon-mérkőzések és a leendő irányítók személye helyett most elsősorban Colin Kaepernick, a SF 49ers QB-je szolgáltat témát a médiának. Olyannyira, hogy saját csapatának szurkolói már a mezét égetik.

Történt ugyanis, hogy a csapat szombat hajnali, Green Bay Packers elleni mérkőzését megelőzően Kaepernick nem állt fel a himnusznál, hanem ülve hallgatta azt végig.

"Nem fogok felállni és megtisztelni annak az országnak a zászlaját, ahol elnyomják feketéket és a színes bőrűeket. Nekem ezt többet jelent a focinál, és részemről önző dolog lenne szemet hunyni efölött. Holttestek vannak az utcákon, és fizetett szabadságra küldik a gyilkosságokat megúszó elkövetőket" - utalva arra, hogy az utóbbi hónapokban az Egyesült Államokban több fekete is rendőri brutalitás áldozata lett, emiatt több összecsapás is volt a rendőrök és a tiltakozók között.

A szurkolók elég egyértelműen kritizálták irányítójukat, többen is olyan videót publikáltak, amelyen Kaepernick mezét égetik, ám a liga, edzője és a csapat vezetősége is úgy nyilatkozott: a himnusz idejére nem kötelező felállni, a gesztust a véleménynyilvánítás szabadsága megnyilvánulásának tekintik.

Kaepernick egyébként habár játszott a mérkőzésen és az utolsó előszezon-találkozón is lehetőséghez jut majd, azzal nem számolhat, hogy a szezonban sok szerep jut neki, hiszen Blaine Gabbert mögött csupán második számú irányítója a Friscónak.

A szezon szeptember 9-én, pénteken hajnalban kezdődik egy Carolina-Denver mérkőzéssel.

Ki nyeri az NFL-t?
   
Seattle 8.75
New England 9.00
Carolina 9.50
Green Bay 10.50
Pittsburgh 11.00
Arizona 11.75
Cincinnati 16.00