NFL

Pete Carroll nem kezd szócsatába a 49ersszel

  • MD

A Seattle Seahawks vezetőedzője, Pete Carroll szócsatározás helyett meghagyja a pályára a rivalizálást a San Francisco 49ersszel.

Bár még mindig bő két hónap választja el a szurkolókat az NFL 2013-as idénynyitójától, a San Francisco 49ers és a Seattle Seahawks között már a hetekben megkezdődött a rivalizálás kiéleződése, miután Jim Harbaugh, az Aranyásók mestere élesen kritizálta a Seahawks csapatát, amiért néhány játékos ismét lebukott doppinghasználat miatt.

Brandon Browner, az egyik eltiltott Seahawks-játékos erre úgy reagált, hogyha a pályán találkozna Harbaugh-val, akkor a nyakának esne. Mestere, Pete Carroll inkább Harbaugh és a 49ers érdemeit emelte ki.

Bár Carroll és Harbaugh bevallottan nem kedvelik egymást, ezzel együtt kölcsönös tiszteletet mutatnak a másik irányában - Fotó: USA Today Sports

"Ők egy nagyszerű csapat. Hihetetlen munkát végeztek, mióta Jim átvette az irányítást, és mindent a pályán harcoltak ki. Tiszteletben tartjuk, hogy megváltozott a csoportunk, amivel együtt mi is megváltoztunk. Így minden egyes meccs, amit egymás ellen játszunk, az a rivalizálás tetőfoka. Véghez vittek néhány nagyszerű dolgot, és izgalmas futballt játszanak, mi pedig imádjuk felvenni velük a kesztyűt" - nyilatkozta Carroll, meghökkentve ezzel jó néhány szurkolót és szakértőt.

Carroll és Harbaugh között ugyanis köztudottan nem rózsás a viszony, sőt: bevallottan nem kedvelik egymást. Ettől függetlenül Carroll is jól tudja, hogy a doppingvétségek miatt jobb, ha nem keveredik szócsatába a 49ers érintettjeivel, hiszen ezúttal egy vesztes ügyön lovagolna. Bölcsen inkább hagyja, hogy a pályán dőljön el a dolog, és erre hamarosan sor is kerül: már a második héten összecsap a 49ers és a Seahawks.