Tipp

Az Aranyásók immáron letették a lantot

Kaepernick a padon, Vernon Davis Denverben, San Franciscóban már a következő szezonra készülnek.

Vége! A San Francisco 49ers hivatalosan is feladta az idei szezont, ők itt már nem szeretnének nagy dolgokat véghez vinni. Vasárnap este az Atlanta Falcons ellen hazai pályán nem sok esélyük van szorossá tenni a találkozót, így mi bátran ajánljuk Matt Ryanék kiütéses sikerét.

Ha egy csapat értékesíti a piacon egyik legjobb elkapóját és bejelenti, hogy a korábban hatalmas ígéretnek tartott irányítóját a kispadra ülteti, akkor ott eldőltek a nagy kérdések. Vernon Davis elcserélése után Colin Kaepernick padoztatása már talán nem is volt meglepő Jim Tomsulától, ez a döntés pedig minden bizonnyal a szezon végét jelenti a 49ers számára. Kaepernick helyét az a Blaine Gabbert veszi át stafétát, aki az NFL-ben egészen gyalázatos statisztikákkal bír: 23 touchdown mellett 24 interceptiont dobott, QB-ratingje 66.8, ám a legjobb adat még csak most következik - 5 győzelem mellett 22 veresége van. Életében egyszer dobott a Falcons ellen, akkor 41-14-re nyert a Falcons. Ennél többet aligha kell írnunk arról, hogy mekkora talentum a volt JAX-qb.

Igaz, ami igaz, az Atlanta Falcons szekere egy kicsit lerobbant, a Tampa Bay elleni vereség igazán a semmiből jött. Minadzonáltal az Atlanta így is biztos playoff-résztvevő, ám ha a csoportelsőségért is harcban akarnak lenni, a Frisco ellen nem hibázhatnak. A támadójátékuk továbbra is nagyon jó, Matt Ryannek sok célpontja van, Devonta Freeman pedig megoldja a futójátékot.

Hiába a kisebb akadály az Atlantánál, a San Francisco ellen így is simán kell nyernie Dan Quinn csapatának. A Frisco szezonbeli két győzelme mellett a hat vereség alkalmával átlagosan 20 ponttal bizonyult gyengébbnek ellenfelénél. Nem számítok szoros, kiélezett csatára, Gabbert bizonyítani fogja, miért áll 5-22-vel.

hatharom.com-tipp: Atlanta Falcons -6.5
TippmixPro @1.75
Téterősség: 4/10
Eddig éri meg: 1.73