EURO 2016

Hiába Shaqiri álomgólja, Lengyelország a nyolc között

  • hatharom.com

A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott döntést a Svájc-Lengyelország találkozón, végül büntetőrúgások után a lengyelek jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Blaszczykowski góljával a lengyelek szereztek vezetést / uefa euro facebook

A mérkőzést megelőzően a bukmékerek háromesélyes találkozónak titulálták az Eb első nyolcaddöntőjén és bizony egy kiegyenlített és férfias küzdelmet hozott a szombati nyitómeccs. Az első félidőben Lengyelország mutatott jobb teljesítményt, Jakub Blaszczykowski 39. percben előnyhöz is juttatta a lengyel válogatottat, amit a szünetig már sikerült is megőrizniük.

Shaqiri "fifás" gólja könnyen lehet, hogy az Eb legszebb találata lesz / uefa euro facebook

A fordulás után Svájc próbált támadólag fellépni, a lengyel csapat pedig egyre inkább betömörült saját kapuja elé. A mérkőzés hajrájához érve egyre több  helvét helyzetet láthattunk, hol Fabianski kapus védett óriásit, hol a kapufa segítette ki Lewandowskiékat. A 82. percben aztán Xherdan Saqiri egy csodaszép ollózós góllal egalizált, a Stoke City támadójának találatával pedig Svájc döntetlenre mentette a meccset.

A kétszer 15 perces hosszabbításban mind a két oldalnak akadtak ziccerei, de végül több gól már nem született, így következhettek a büntetőrúgások. A svájciak kezdték a szétlövést, és bár az első tizenegyest még Lichsteiner értékesítette, az utána következő Xhaka azonban hibázott és ez végzetesnek bizonyult. A lengyelek mind az öt büntetőt bevágták, így egy kiélezett csata után bejutottak a legjobb nyolc csapat közé.

Lengyelország tehát elsőként ott van a legjobb nyolc csapat között, az elődöntőbe jutásért pedig majd a Horvátország - Portugália győztesével találkozik. 

Ezúttal is érdemes volt a hatharom.com beharangozóját olvasni, hiszen előzetesen erre a mérkőzésre a mindkét csapat szerez gólt fogadási opciót ajánlottuk a figyelmetekbe, ami nyertes tippnek bizonyult, méghozzá 2.25-ös oddson

[1695458] 2016-06-25 15:00:00 Svájc - Lengyelországx
[1695458] 2016-06-25 15:00:00 Svájc - Lengyelországx;