Hoki vb

Jön a hoki vb legfontosabb meccse

  • hatharom.com

A mieink Fehéroroszország ellen lépnek jégre szerdán az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon Szentpéterváron.

Jön a hoki vb legfontosabb meccse. - Fotó: MJSZ / Mudra László

Ötödik mérkőzését is elveszítette a magyar férfi jégkorong-válogatott az A-csoportos hoki vb-n, a mieink az amerikaikkal szemben maradtak alul péntek délután. Azonban emiatt nem kell csalódottnak lennünk, hiszen nagy a differencia a felek között, szombaton viszont oda kell tennünk magunkat, hiszen az életünkért játszunk.

Nyernünk kell a hétvégén, mivel amennyiben elmarad a siker, úgy biztosan búcsúzunk az elitligától. Ez pedig nem lesz egyszerű, hiszen az a fehérorosz válogatott lesz az ellenfelünk, amely gárda ellen abszolút nem megy, a mérlegünk egy döntetlen és tíz vereség. Igaz, szombati ellenfelünk nem megy a világbajnokságon, hiszen eddig mindössze egyszer tudott nyerni, bár, akkor a világ élmezőnyéhez tartozó szlovákokat győzték le 4-2-re. Ugyanakkor kiváló erőből állnak az északiak, akik játékoskeretében szinte csak és kizárólag KHL-es játékosokat találunk.

"Jöttek, jöttek az amerikaiak, keresték a lövőhelyzeteket. Sokat kellett blokkolni, és sajnos egyszer pont én voltam az, aki takarta a lövést Vay Ádám elől. A fehéroroszok ellen más játék lesz, de akkor sem szabad elfelejtenünk, hogy a védekezés lesz a legfontosabb. És abból képeseket lehetünk helyzetekig eljutni." -  mondta Sagert Kalvin, a magyar válogatott játékosa az MTI-nek.

Ázsiai hendikepes fogadás -   
Fehéroroszország -2,5 Magyarország +2,5
1.75 1.85

Ahogy Kalvin is fogalmazott, a védekezés kulcsfontosságú lesz szombaton. Amennyiben magabiztosak leszünk hátul, kapusunk remekel, ezen felül pedig lesz egy kis szerencsénk, akkor képesek lehetünk a bravúrra. Merthogy a sikerünk óriási bravúrnak számítana, elég, ha csak a bukmékerek által adott szorzókra veszünk pillantást. A fogadóirodák szerint a fehéroroszok háromgólos favoritok, ami sajnos reális. Ebben a fogadási lehetőségben nem látunk értéket, a gólokban viszont már annál inkább. Méghozzá a kevés találatban, hiszen tőlünk nem várható sok gól, sőt lehet, hogy ezúttal nem is ütünk, amíg viszont bírjuk erővel, addig biztos, hogy nem rohannak át rajtunk a fehéroroszok, mint ahogy a finnek és az amerikaik sem tették ezt meg.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -   
5,5 alatt 5,5 felett
1.70 1.95