Hoki vb

Már egy gólnak is nagyon tudnánk örülni

  • hatharom.com

A mieink Kanada ellen lépnek jégre vasárnap az A-csoportos jégkorong-világbajnokság Szentpéterváron.

Már egy gólnak is nagyon tudnánk örülni. - Fotó: MTI

Vereséggel rajtoltunk az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon, de szomorkodni semmi ok, hiszen a világ élmezőnyéhez tartozó Szlovákiával szemben maradtunk alul szombaton. Vasárnap még nehezebb feladat vár Rich Chernomaz legénységére, hiszen az olimpia bajnok, vb-címvédő Kanadával nézünk farkasszemet.

"Idegesen kezdtünk, majd a bekapott gól után magunkhoz tértünk, és egyenlítettünk. A második harmadban a szlovákok jobbak voltak, jól védekeztek, és percekig beszorítottak bennünket. A harmadik harmadban játszottunk a legjobban, emberelőnyöket harcoltunk ki, de sajnos, nem tudtuk ezeket gólra váltani. Ez a helyzet, amikor a legjobbak között szerepelsz" - mondta Rich Chernomaz az MTI-nek.

Hangsúlyozta: csapatának Szentpéterváron minden mérkőzés kihívás, de ahogy most harcolt és játszott a válogatott, azzal elégedett. Szövetségi kapitányunk vasárnap szülőhazájának, Kanadának csapata ellen vezeti majd a magyarokat. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ellenfél úgy járatja a korongot, olyan gyorsan tud kijönni a saját zónájából, és a védekezésből támadásba fejlődni, amihez az ő játékosai nem lehetnek hozzászokva. Éppen ezért a lehető legkevesebb hibával kell vasárnap játszani.

Ázsiai hendikepes fogadás -   
Kanada -6,5 Magyarország +6,5
1.80 1.80

A juharlevelesekkel 2009-ben, a svájci világbajnokságon találkoztunk utoljára, akkor egy igen nagy verésbe szaladtunk bele, hiszen 9-0-ra kaptunk ki. Ha ekkora különbség most talán nincs a felek között, a differencia még mindig nagy, elég csak arra gondolni, hogy a kanadaiak pénteken 5-1-re győzték le az ősi riválisukat, vagyis az amerikaiakat.

Mindezek után háromesélyben a bukmékerek szorzót sem kínálnak a tengerentúliakra, a hendikep vonalat is 6,5-nél húzták meg, ami sajnos reálisnak tűnik. A gólok számára kínált fogadásban 7,5 a határ, amit könnyen teljesíthetnek a felek, főleg, ha fiaink is betalálnak. Ez viszont nem lesz egyszerű, mivel Magosi Bálint szárkapocssérülés miatt nem játszik vasárnap, a csatár tud járni, de kisebb fájdalmai vannak, így két nap pihenőt írtak elő a számára. Sagert Kalvin játéka is kérdéses: a kanadai születésű miskolci hátvédet egy korong találta fejen ugyancsak a szlovákok elleni találkozón, és kórházban kezelték.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -   
7,5 alatt 7,5 felett
1.80 1.80