Tenisz

Djokovics a favorit Párizsban, de Nadal az Nadal - Federer

A svájci legenda a Marca spanyol lapnak beszélt az ő és riválisai esélyeiről a Roland Garroson.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadallal újra számolnunk kell, ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a mallorcai klasszis két tornagyőzelemmel kezdte a salakszezont. Monte-Carlóban és Barcelonában sem talált legyőzőre, utóbbi helyszínen Roger Federer is megjelent, noha, ő nem ragadt ütőt. A svájci szponzorációs ügyekkel kapcsolatban töltött el néhány napot a katalán fővárosban, és ha már ott járt, akkor a Marca spanyol lap néhány kérdésére is válaszolt. Például, hogy mennyire érte váratlanul Rafa feltámadása?

"Nem lepődtem meg" - nyilatkozta Federer. "Ami történt, az az, amit megszokhattunk Rafa esetében. Annak ellenére, hogy hosszú ideig sérült volt, nagyon hamar visszatért a legjobb formájában. És ez hihetetlen számomra. Ez nem normális, bár ezt megtette már több alkalommal is. Ami meglepett, hogy mennyire nyíltan beszélt az aggályairól. Talán ezzel akarta levenni a nyomást magáról vagy csak őszinte volt, hogy mi történik vele. Megdöbbentő, hogy az emberek azt hitték, hogy nem lehet újra versenyképes. Az, aki most nyerte meg kilencedik alkalommal a monte-carlói tornát."

A május 22-én rajtoló Roland Garrosra is kitért a svájci: "Novak soha nem nyert még Párizsban. Lehet most ő a favorit, de Nadal az Nadal". Majd beszélt a saját esélyeiről is: "Nem hiszem, hogy nulla esélyem lenne megnyerni a tornát. Ha kedvező sorsolást kapok, ha jól játszok, akkor lehet sanszom."

A bukmékereknél Djokovics az első, Nadal a második számú favorit, míg Federert csak a hatodik legesélyesebb teniszezőnek tartják.

Ki nyeri a 2016-os Roland Garrost? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.80
Rafael Nadal 4.05
Andy Murray 10.75
Stan Wawrinka 10.75
Kei Nisikori 23.00
Roger Federer 26.00
Dominic Thiem 35.00
Tomás Berdych 60.00
Jo-Wilfried Tsonga 60.00
Milos Raonic 62.00