Monte-Carlói tenisztorna

Nadalnak meggyűlhet a baja Wawrinkával

  • hatharom.com

Meglehetősen jó oddson fogadhatunk a Roland Garros-címvédőjére a monte-carlói Masters negyeddöntőjében.

Pénteken a negyeddöntőkre kerül sor az év első Masters-viadalán, Monte-Carlóban. A négy mérkőzés közül a Rafael Nadal-Stan Wawrinka ütközet tartogatja a legnagyobb izgalmakat. 18. összecsapásukra készülnek, melyből 14-szer a mallorcai klasszis hagyhatta el győztesen a pályát, de ennek ellenére nem számít favoritnak ezen a meccsen. Legalábbis nálunk nem, a bukik ugyanis 1.65-ös szorzóval Nadalt hozták ki a mérkőzés esélyesének. Persze nem lehet az oddsmestereket hibáztatni, hiszen a salakkirályról beszélünk, aki nem is játszott olyan rosszul az eddigi két meccsén. Csakhogy ugyanez elmondható a Roland Garros-címvédőjéről is, azt pedig tudjuk, ha Wawrinkát elkapja a gépszíj, akkor nem sok teniszező van, aki képes neki megálljt parancsolni.

Rafael Nadal-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: Wawrinka jut tovább
TippmixPro @ 2.00

Tavaly négyszer is összefutottak, elsőként Rómában salakon, amit Wawrinka egy szoros és egy sima szettben húzott be. A visszavágóra ősszel, Sanghajban került sor, ahol már egy sokkal magabiztosabb Nadal állt ki, a svájci pedig néhány játék után elengedte a meccset. Ez mindig benne van a helvétnél, hogy fejben szétesik és utána elcsapkod mindent. Rafa ellen ezen a bizonyos kínai meccsen volt olyan, hogy üres pályára nem ütötte be, annyira a végét várta már...A nézőkkel szemben nem korrekt az ilyen hozzáállás. Monte-Carlóban valószínűleg ezt nem engedi meg magának, ezeket a tornákat egyébként is sokkal inkább kedveli, mint az ázsiaiakat. 

Nadal adogatása tegnap, Dominic Thiem ellen működött is meg nem is. Összesen 16 bréklabdát engedett, ami vele salakon szökő évente szokott előfordulni. A szerencséje az volt, hogy az osztrák ellenfele pocsék százalékban használta ki őket. Wawrinka esetében ebben már nem bízhat, persze ő is képes meredek dolgokra, de ennyi lehetőséget egészen biztosan nem herdálna el. Még mindig nem igazán élesek Rafa ütései, pörgeti-pörgeti a labdákat, kínozta rendesen Thiem egykezes fonákját, de megtörni nem tudta. A svájcit még kevésbé fogja tudni, Stannek van kedve most játszani, így érdemes neki bizalmat szavazni.

Nadal és Wawrinka legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Világbajnokság Kemény Nadal 6:3, 6:2
2015 Párizs Kemény Wawrinka 7:6, 7:6
2015 Sanghaj Kemény Nadal 6:2, 6:1
2015 Róma Salak Wawrinka 7:6, 6:2
2014 Australian Open Kemény Wawrinka 6:3, 6:2, 3:6, 6:3