Tenisz

Kényelmesen zöldítheti Nadal ezt a hendikepet

  • Cesc18

Nem okozhat gondot a spanyol klasszisnak a szerb Miomir Kecmanovic legyőzése az acapulcói nyolcaddöntőben.

Szerdán a nyolcaddöntős ütközetekkel folytatódnak a küzdelmek Acapulcóban, az 1. kiemelt és topfavorit Rafa Nadalt pedig a játéknap utolsó mérkőzésén láthatja majd a mexikói publikum. Erre magyar idő szerint valamikor csütörtökön hajnali 5 körül kerül sor, a spanyol klasszis ellenfele pedig a világranglistán 50. helyet elfoglaló Miomir Kecmanovic lesz. 

{"headTitle":"Rafa Nadal - Miomir Kecmanovic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-27 05:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nadal","odds":"1.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Kecmanovic","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Mint látható, a Tippmixpro oddsmesterei nem sok esélyt látnak ezen a meccsen a meglepetésre, hiszen 1.05-tel kínálják Nadal továbbjutását, míg a szerb fiú sikere 6.50-szeres pénzt fizet. 

Kecmanovic rettentően tehetséges, mindössze 20 éves, ezzel pedig a második legfiatalabb a top 50-ben. Játszott már ATP tornán döntőt és van top 10-es játékos elleni győzelme is, szóval mindenféleképpen a következő generáció egyik meghatározó teniszezője lehet. 

De vajon már készen áll egy Nadal elleni skalpra? Ez lesz az első élménye a nagy hármas valamelyik tagja ellen és ilyen szempontból nem túl szerencsés, hogy éppen a spanyolt fogta ki. Rafa ugyanis nem ismer kegyelmet, a fiataloknak szereti megmutatni, hogy hol a helyük. Az már más kérdés, hogy nem mindig jön ez össze a salakkirálynak, hiszen az elmúlt évekből akad néhány veresége NextGen-sztárok ellen. 

Ugyanakkor Kecmanovicnak nincs még egy olyan kész és veszélyes tenisze, amivel igazán zavarba tudná hozni Nadalt.

A spanyol ráadásul eléggé él az acapulcói pályán, amelyen hasonlóan Indian Wells-hez, magasra pattannak a labdák, kvázi a pörgetett tenyeresei a világból is kiszállnak és rettentően nehéz kezelni őket. 

Noha Rafa döcögősen kezdett Pablo Andujar ellen, de sok játékot még így sem engedett honfitársának. Most már visszarázódott az egy hónapos pihenő után, bemelegítő meccsnek ez éppen tökéletes volt számára. 

Mire fogadjunk?

Viszonylag kevés esélyt látunk arra, hogy ebből egy igazán szoros meccs kerekedjen. Bár nem találkoztak még, de ez inkább Kecmanovicnak lehet majd hátrány, hiszen először ízlelheti majd meg a Rafa-féle tenyereseket. De ami inkább problémás lehet a szerbnek, hogy nincs nagy szervája és ellenállhatatlanul agresszív játéka sem. Sok mindentől tehát nem kell tartania Nadalnak, játszhatja a saját játékát, ami érzésünk szerint két simább szettben csúcsosodik majd ki. 

Fogadás tekintetében a 2-0 nem fizet valami jól, a -5.5-ös hendi viszont játszható 1.65-ért, hiszen ez még akkor is zöldülhet, ha esetleg a kettőből az egyik szett szorosabban alakul. 

{"headTitle":"Rafa Nadal - Miomir Kecmanovic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-27 05:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hendikep: Nadal -5.5","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}