Tenisz

Meglesz Nadalnak a 22. GS-cím? Így állnak most a Roland Garros szorzói

Rafa Nadal egy epikus csatában legyőzte a címvédő Novak Djokovicsot a Roland Garroson, így már csak két meccsre van pályafutása 22. Grand Slam címétől.

Egészen fantasztikus színvonalú csatát hozott Rafa Nadal és Novak Djokovics 59. egymás elleni mérkőzése, amelyet 4 óra 12 perc játék után a spanyol klasszis 3-1 arányban meg tudott nyerni. Ez volt Rafa Nadal legjobb teljesítménye az idei salakszezonban, összesen pedig már a 9. győzelmét aratta Djokovics ellen Párizsban, nem mellesleg a 15. (!) elődöntőjére készülhet a salakos Grand Slamen.

Nadal alaposan rácáfolt a szakértőkre, hiszen a legtöbben úgy számoltak, hogy a jobb fizikai állapotban lévő, sorozatban 9 győztes meccsnél tartó szerb világelső esélyese a rangadónak, ráadásul az esti körülmények miatt még jobbak voltak a kilátásai.

Azonban a mallorcai salakkirály ismét megmutatta a világnak, hogy a vörös borításon nincs nála jobb játékos és olyan küzdőszellemet villantott ismét, amire a világon rajta kívül senki nem képes.


"Semmi kétség, nincs még egy ilyen hely. Ez a pálya a legfontosabb és a legkülönlegesebb számomra, az itt kapott szeretet semmivel nem hasonlítható össze" - jelentette ki a mérkőzés után Nadal. "Egyelőre annyit mondhatok, hogy két nap múlva találkozunk" - fogalmazott a jövőjével kapcsolatos kérdésre a spanyol világsztár, akinek a visszavonulásáról szóló pletykák egyre inkább felerősödtek az utóbbi napokban.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, Novak minden kétséget kizáróan a történelem egyik legjobb játékosa, ellene játszani mindig hatalmas kihívás. Ahhoz, hogy legyőzd, a legjobbadat kell nyújtanod az elsőtől az utolsó labdamenetig. A mai az egyik ilyen mágikus este volt" - tette hozzá a korábbi világelső, aki két nap leforgása alatt két 4 órás csatát tudott le, és pénteken a Carlos Alcarazt búcsúztató német Alexander Zverevvel találkozik majd.

Nadal salakszezonos felkészülése egyáltalán nem sikerült jól. Még Indian Wellsben elszenvedett bordatörése miatt heteket volt kénytelen kihagyni, majd a verseny korai szakaszában Madridban kikapott Carlos Alcaraztól, Rómában pedig Denis Shapovalovtól, a kanadai elleni meccsen ráadásul kiújult korábbi lábsérülése is. Nadal ezt követően arról beszélt, hogy az a fájdalom 17 éves kora óta vele van és immáron egyre nehezebb számára a probléma menedzselése, így minden meccset ajándéknak fog innentől fel.

Egyelőre a Roland Garroson semmi nem látszik abból, hogy fizikálisan bármi problémája lenne, így természetesen a fogadóirodák ismét őt tartják a torna első számú esélyesének. Nadal végső sikerét 1.50 körül kínálják a bukik, a második helyen pedig a soros ellenfél Sacha Zverev nevét találjuk.

Az biztos, hogy az a felső ági duó esélyesebb a címre és ez bizony a szorzókon is megmutatkozik, ugyanakkor például Marin Cilic vagy Holger Rune nyolcaddöntős teljesítménye abszolút klasszis kategóriába tartozik. Mindkettő egyébként komoly underdognak számít a bukiknál, hiszen Rublev és Ruud is kisebb oddsokat kapott.

A legnagyobb kérdés persze továbbra is, Rafa Nadal hogyan bírja majd a kiképzést. Még két komoly meccset kell nyerni a 22. GS-győzelméhez, nála jóval fiatalabb versenyzők ellen. Merthogy Nadal amúgy pénteken ünnepli a 36. születésnapját...

{"headTitle":"Roland Garros 2022 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rafa Nadal ","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Alexander Zverev ","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Casper Ruud ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Andrej Rublev ","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Holger Rune ","odds":"19","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Marin Cilic ","odds":"19","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Szerinted ki nyeri idén a Roland Garrost?