Premier League

A londoniak megtörnék átkukat a Vörös Ördögök felett

  • hatharom.com

Közel 15 év után győzheti le hazai pályán a Tottenham együttese a Manchester United gárdáját.

A londoniak megtörnék átkukat a Vörös Ördögök felett.

2001. május 19-e, ekkor nyert utoljára hazai pályán tétmérkőzést a Tottenham együttese a Manchester United ellen. Azóta gyakorlatilag felnőtt egy generáció, de most mégis reális esélye van a londoniaknak, hogy megtörjék átkukat, és végre valahára legyőzzék a Vörös Ördögöket a White Hart Lane-en.

Merthogy Louis van Gaalék hiába nyerték meg a legutóbbi meccseiket, két komoly ellenféllel - Everton, Manchester City - szemben is, a gárda produkciója bőven hagy kívánni valót maga után. A manchesterieknél nem igazán beszélhetünk csapatjátékról, inkább egyénieskedni próbálnak a labdarúgók. A Stolverkosok ellen is például egy szerencsés találattal sikerült nyernie a Unitednak, amiben a liverpooli védők is alaposan benne voltak, ez aligha jön össze a liga egyik legstabilabb gárdájával szemben.

A vendégeknél egyébként is rengeteg a sérült játékos, a csapat legfontosabb láncszeme, Wayne Rooney, továbbra is a partvonalon kívülről szemlélheti az eseményeket, szintúgy, mint Bastian Schweinsteiger, Will Keane és Luke Shaw, de Daley Blind és Phil Jones játéka is erősen kérdéses.

[1989037] 2016-04-10 17:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Unitedx

Ami a hazaiakat illeti, ahogy fentebb is említettük, a Spurs az idei szezonban roppant stabilan teljesít. A londoniak lőtték a legtöbb gólt a Premier League-ben, s kapták a legkevesebbet, ugyanakkor az első helyezett Leicester Cityvel szemben hét pont a lemaradásuk. Ennek köszönhetően a kék-fehérek a szezon hátralévő részében már nem hibázhatnak, ha még komolyan gondolják a bajnoki címet.

A londoniak argentin mestere, Mauricio Pochettino a forduló zárótalálkozóján a fontosabb játékosok közül egyedül csak Jan Vertonghenre nem számíthat, de a belga bekket könnyedén helyettesítheti Kevin Wimmer, aki hetek óta jó és megbízható teljesítményt nyújt a belga posztján. A fővárosiak sikeréhez tehát minden adott, még, ha a történelem nem is ezt vetíti előre.

Noha a korábbi években rendre a United számított favoritnak a Spurs ellen, mostanra nagyot fordult a világ, mert immáron a bukmékereknél is a Tottenham a mérkőzés toronymagas favoritja. Amennyiben a kék-fehérek nem követnek el szarvashibát a mérkőzésen, és hozzák a megszokott stabil játékukat, akkor könnyedén két vállra fektethetik a Vörös Ördögöket, akik fél szemmel már a West Ham elleni, jövő hét szerdán rendezendő FA Kupa mérkőzésükre koncentrálnak.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Tottenham Döntetlen Manchester United
1.88 3.35 4.05
[1989037] 2016-04-10 17:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Unitedx;