Topfoci

Conte egy vadállat és két felesége van - Pirlo

  • hatharom.com

Bár még a hivatalos bejelentés nem történt meg, a sajtó már kész tényként kezeli, hogy a nyártól az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte lesz a Chelsea menedzsere. Az olaszok legendája, Andrea Pirlo pedig már adott is egy-két jótanácsot Roman Abramovicsnak.

"Ha Conte ideges, akkor az öltöző az egyik legveszélyesebb hely, ahol lehetsz"

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a jövő héten ül le tárgyalni a Chelsea vezetőivel, hogy megállapodjanak a részletekről, a hírek szerint a londoniak évi 6,3 millió fontról szóló szerződés ajánlanak Conténak.

Andrea Pirlo korábban éveken át dolgozott a trénerrel a Juventusnál,így testközelből ismerheti a szakember habitusát, és ezt most meg is osztotta a nyilvánossággal. "Egy vadállat lakozik benne. Emlékszem vezetéssel mentünk be a szünetre, de az öltözőben Conte egy ásványvizes palackkal dobálózott, mert hibákat vétettünk és úgy érezte nem hajtunk eléggé. Az élete a futball, reggel 3-4 órakor kel, videókat elemez, figyeli a hibákat és felkészül a következő ellenfélre. Szép dolog Elisabettától, hogy ennyire megértő feleség, ha elvállalja a Chelsea ajánlatát, kiélvezheti London szépségeit, ugyanis Conténak két felesége van: a futball és Elisabetta. Azt is tudom, hogy olykor éjjel is felriad és olyankor lejegyzetel valamit. Sok edző keze alatt játszottam már, de Conte egy zseni és mint minden zseni, egy kicsit őrült is.Az emberből olykor kijön az állat, amikor pedig Conte ideges, akkor az öltöző az egyik legveszélyesebb hely, ahol lehetsz"  - nyilatkozta Pirlo egykori tréneréről. A Juventus és a Milan korábbi klasszisa a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak is adott néhány jó tanácsot. "Ha Conte egyszer elvállal egy munkát, legyen szó bármilyenről, akkor ő diktálja a feltételeket. A játékosokat aszerint igazolja vagy küldi el, amilyen stílust akar játszatni a csapattal. Ha szerződteted őt edzőnek, majd mint a tulajdonos befolyásolni akarod a döntéseit, akkor nem ő a megfelelő ember a számodra" - tette hozzá a világbajnok középpályás.

Conte érkezésének bejelentésére még várni kell, mindenesetre a Chelsea kezd magára találni Guus Hiddink kezei alatt. A Kékek szombaton a Southampton otthonából vitte el a három pontot és immáron és immáron december 14. óta veretlen a bajnokságban, a tabellán pedig felkúszott a 11. helyre.

Chelsea#eng-chelsea#10

A londoniakra kedden már újabb feladat vár, hiszen hét közi fordulót rendeznek a Premier League-ben. Hiddink csapatának ellenfele a pocsék formában lévő Norwich City lesz, ha pedig sikerülne újabb győzelmet aratnia a Chelsea-nek, a bajnokság hajrájához közeledve akár még be is szállhat a nemzetközi kupaindulást érő helyekért folytatott küzdelembe.

[1988984] 2016-03-01 20:45:00 Norwich City - Chelseax;
184314