Serie A

Pirlo helye mégsem annyira biztos a Juventusnál?

Egyelőre szünetelteti a Juventus a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat kulcsemberével, Andrea Pirlóval.

Szeptember elején még úgy tűnt, hogy gyorsan megszülethet az egyezség a klub és a középpályás között, most azonban mégis kivár a Juve.

"Beszélgettünk, de egyelőre nincs miről beszámolni. Úgy döntöttünk, hogy februárban vagy márciusban folytatjuk a tárgyalásokat" - mondta Giuseppe Marotta általános igazgató csütörtökön.

A tavasszal már 35. születésnapját ünneplő Pirlo kontraktusa lejár a szezon végén, és egyelőre nem tudni, hogy ha elengedi, kivel akarja őt pótolni a Juventus. Egyik lehetséges örökösének a fiatal Paul Pogbát tartják, ő azonban éppen rutintalanságából fakadóan nem mindig tudta a nehezebb meccseken megközelíteni a világbajnok sztár szintjét. Olaszországban egyébként is jellemző, hogy az idősebb játékosokban bíznak, így nem meglepő, hogy a Real Madrid némileg hasonló szerepkörben játszó futballistáját, Xabi Alonsót is kapcsolatba hozták már a torinóiakkal.

Pirlo profizmusát ismerve nem valószínű, hogy a tárgyalások szüneteltetése nagyon megzavarná a játékát, de így is nagyon kemény sorozatban kell megmutatnia, hogy a klub hasznát tudja venni a következő néhány évben is. Vasárnap a Torino lesz a Juve ellenfele, majd a Galatasaray, a Milan, a Fiorentina és a Real Madrid következik a sorban.

[1536579] 2013-09-29 12:30:00 Torino - Juventusx;