EURO 2016

Sűrűsödnek Conte gondjai

Andrea Pirlo után Marco Verratti is megsérült az olasz válogatott soron következő Európa-bajnoki selejtezője előtt.

Conte nem az a kétségbeesős fajta, de Pirlo és Verratti pótlása még neki is feladat lehet / AFP

"A Paris Saint-Germain középpályása visszatér Franciaországba, hogy folytassa sérülésének gyógykezelését" - olvasható az olasz szövetség hivatalos közleményében. Vagyis Marco Verratti nem állhat az olasz válogatott rendelkezésére a vasárnapi, horvátok elleni selejtezőmérkőzésen.

A 22 éves játékos kiválása különösen azért számít érzékeny veszteségnek, mert korábban már Andrea Pirlo is kidőlt a sorból, így Antonio Conte szövetségi kapitánynak már két meghatározó játékosáról is le kell mondania a rendkívül fontos, Horvátország elleni meccsen. 

A két kieső klasszis helyére Conte Andrea Bertolaccit és Roberto Sorianót hívta be a keretbe, előbbi a Genoa, utóbbi a Sampdoria játékosa. "Azt gondolom, hogy nem érdemtelenül vagyunk itt. Meg akarjuk mutatni, hogy rászolgáltunk a meghívóra" - mondta Bertolacci. "Habár Németországban születtem, mindig is 100 százalékig olasznak éreztem magam" - mondta a Bayern München akadémiáján nevelkedett Soriano. "Köszönettel tartozom Conte-nak a lehetőségért, azért is vagyok itt, hogy a csapatunkban található bajnokoktól tanuljak" - tette hozzá.

Bertolacci és Soriano / uefa.com

Olaszország#ita-italy

Veratti és Pirlo kiválása természetesen komoly veszteség, de az olaszoknak így is bőven maradt még klasszis játékosa a pálya középső harmadában, hiszen ezúttal is ott van a keretben Claudio Marchisio és Danielle De Rossi. A legnagyobb meglepetést talán Mario Balotelli behívása jelentette, hiszen mióta Conte átvette a squadra azzura irányítását, még nem dolgozott együtt a támadóval. Balotelli szerepeltetését ráadásul formája sem támasztja alá, hiszen a Liverpoolban árnyéka önmagának, november közepén mindössze két gólnál jár, ami az ő szintjén nagyon kevésnek számít.

Hiányzók ide vagy oda, az oddsok alapján a házigazda olaszok számítanak az esélyesnek, akik ha győzelmet aratnak a San Siróban, pénzünk 2.10-szeresét tehetik a zsebünkbe.

Oddsok a végeredményre     
Olaszország Döntetlen Horvátország
2.10 3.15 3.45
Olaszország kerete
Kapusok: Buffon (Juventus), Perin (Genoa), Sirigu (Paris Saint Germain);
Védők: Chiellini (Juventus), Moretti (Torino), Ogbonna (Juventus), Ranocchia (Inter), Rugani (Empoli);
Középpályások: Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Milan), Candreva (Lazio), Cerci (Atletico Madrid), Darmian (Torino), De Rossi (Roma), De Sciglio (Milan), El Shaarawy (Milan), Marchisio (Juventus), Parolo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Soriano (Sampdoria),
Támadók: Balotelli (Liverpool), Giovinco (Juventus), Immobile (Borussia Dortmund), Pellé (Southampton), Zaza (Sassuolo)
157986
[1667560] 2014-11-16 20:45:00 Olaszország - Horvátországx;
euro-2016-selejtezo-november-14-16