Átigazolás

Ha őt is megvette volna a Barca, minden idők legnagyobb csapata lehetett volna

  • varin

Andrea Pirlo beismerte, néhány éve nem múlott sokon, hogy aláírjon a Barcelona gárdájához.

Néhány hónapja jelentette be visszavonulását minden idők egyik legnagyszerűbb, legokosabb és legszimpatikusabb futballistája, Andrea Pirlo. Il Maestro, vagyis a Mester becenévre hallgató legenda szenzációs karriert futott be, és amikor már mindenki leírta őt a Milannál, még rádobott néhány fantasztikus évet a Juventusnál. A 38 éves "Szundi" a napokban beismerte, akár még a Barcelona játékosa is lehetett volna.

Fotó: Dream Team

"2011-ben egyeztetés zajlott a Barcelonával egy játékoscseréről, amely engem és Zlatan Ibrahimovicot érintett volna. Bizonyosan remek tapasztalatként szolgált volna, de boldog voltam a Milannál. Hogy végül aláírtam volna Katalóniába, azt a mai napig nem tudom, mindenesetre Galliani végül meggyőzött, hogy maradjak és Zlatan is csatlakozott végül" - nyilatkozta Pirlo a Sky Italiának.

Azért képzeljük el azt a Barcelonát, ahol a középpályán Fábregas, Xavi, Iniesta és Pirlo osztogatnak az elöl lévő Messinek, Alexis Sáncheznek és David Villának... Nem lett volna semmi!

Pirlo végül 2017 októberében akasztotta szögre legendás csukáit, miután kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, hatszor az olasz bajnokságot, egyszer pedig a labdarúgó-világbajnokságot.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Manchester City 3.85
Bayern München 5.75
PSG 5.75
Barcelona 7.25
Real Madrid 8.25