AC Milan

Pirlo elengedése volt a legnagyobb hiba, amit elkövettem - Galliani

A piros-feketék ügyvezető igazgatója elismerte, nem szabadott volna a Juvéhoz engedni a Professzort.

Andrea Pirlo hosszú-hosszú évekig volt az AC Milan egyik meghatározó játékosa. A többek között Szundi és Professzor becenévre hallgató zsenire azonban 2011 nyarától már nem tartott igényt sem a Milan vezetése, sem pedig Allegri mester, részben a formahanyatlásnak, részben pedig egy sérülésnek köszönhetően. Pirlo a Juventushoz szerződött, ahol újjászületett: három bajnoki cím mellett szuperkupát nyert, BL-döntőt játszott, Eb-ezüstöt nyert és a válogatottban is bizonyította, 34-35 évesen is segítségére tud lenni a Squadra Azzurrának. 2015 nyarán aztán úgy döntött, az Egyesült Államokba távozik levezetni.

"Elengedni Pirlót a valaha elkövetett legnagyobb hibám volt. A döntést azonban nem egyedül hoztam meg, több ember egyetértésével, de ne kérdezzenek, hogy ők kik voltak" - ismerte el Galliani, aki a Milan átigazolási szezonjáról is beszélt a La Gazzetta dello Sportnak. "Nagyon közel voltunk, hogy szerződtessük Jackson Martinezt, de ő inkább az Atlético Madridot választotta. De nem bánjuk a döntését, mert így leigazolhattunk egy másik hatalmas játékost, Carlos Baccát."

Galliani szót ejtett a Milan-szurkolókat talán legjobban érdeklő névről, Zlatan Ibrahimovicról is: "Ibra szerződése a PSG-vel 2016 júniusáig szól. Jelen pillanatban csak ennyit mondhatok vele kapcsolatban. Romagnoli esetében minden a Román múlik. Mi megtettük a 25 millió eurós ajánlatunkat, de ha ők nem akarják eladni, azt is elfogadjuk."

A Rossonerik eddig felemás felkészülésen vannak túl: a Lyon elleni vereséget egy Inter elleni siker követte, majd csütörtökön a Real Madrid ellen gólnélküli döntetlent követően büntetőkkel maradt alul Sinisa Mihajlovics együttese. A következő megmérettetés augusztus 4-én vár rájuk, a Bayern München ellen.

[1974030] 2015-08-04 20:45:00 Bayern München - AC Milanx;