Karrier

Pirlo mégsem vonul vissza a válogatottól

Noha az olasz válogatott történetének egyik legjobb játékosa, Andrea Pirlo a világbajnokság előtt azt mondta, a torna után visszavonul a nemzeti csapattól, most változtatott álláspontján.

Pirlo mégis maradna - Fotó: AFP

"Ha az új edző számít rám, akkor továbbra is készen állok a válogatott szolgálatára" - nyilatkozta a 35 éves játékmester csütörtökön Milánóban, miután leszállt a csoportkör után kiesett csapatot szállító repülőgép.

A Squadra Azzurra a D-csoport első fordulójában legyőzte Angliát a világbajnokságon, de után kikapott Costa Ricától és Uruguaytól. A kudarc miatt lemondott Cesare Prandelli szövetségi kapitány (és az olasz szövetség elnöke is), utódjául három jelöltet emlegetnek, Luciano Spallettit, Massimiliani Allegrit és Roberto Mancinit. Mindhárom edző munkanélküli, Spalletti legutóbb a Zenitnél, Allegri a Milannál, Mancini a Galatasaraynál dolgozott, ám mindegyiküket menesztették a többé-kevésbé gyenge eredmények miatt.

Pirlóra visszatérve, a veterán középpályás nemrég hosszabbított szerződést a Juventussal, akkor bejelentette, a világbajnokság után elbúcsúzik a címeres meztől, de most nyitva hagyta a kaput. Hiába 35 esztendős, még mindig ő az olasz labdarúgás alfája és omegája - ami Pirlónak ugyan elismerés, de egyben kiállítja a bizonyítványt az itáliai fociról.

Pirlo eddig 112 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban, 13 gólt szerzett. Kulcsembere volt a 2006-ban világbajnok együttesnek, a Franciaország elleni finálé legjobb játékosának választották. 2012-ben Eb-ezüstérmes volt az azúrkékekkel.

[1667551] 2014-09-09 20:45:00 Norvégia - Olaszországx;