Karrier

Semmi oka Allegrinek a Juventusnál maradnia - véli egykori edzője

A bukiknál jelenleg ugyan nem fogadhatunk arra, hogy az olasz tréner veszi át a londoni klubot, de Giovanni Galeone biztos benne, hogy Allegri következő állomáshelye a Stamford Bridge lesz.

Massimiliano Allegri a nyáron elhagyja a Juventus együttesét és igent mond Roman Abramovics hívó szavára a Chelsea-hez, véli az olasz tréner korábbi mestere, Giovanni Galeone. A 75 éves szakember, akivel Allegri a Perugiánál, a Pescaránál és a Napolinál is együtt dolgozott, elmondta, kiérdemelte Massimilano, hogy a Premier League-ben vállaljon állást és sok pénzt keressen a Chelsea-nél.

"Úgy vélem, nyáron Allegri távozik a Chelsea-hez és nagyon jól is teszi. Fantasztikus, amit a Juventusszal művel, hiába nem tudta igazán megerősíteni a csapatát, hiába nem tudta szerződtetni Götzét vagy Iscót, a Juventusnak ismételten remek idénye van. Ha elhagyja Itáliát, mindenképpen Angliát fogja választani, ráadásul Abramovics vélhetően remek ajánlattal is csábítja őt Londonba. Allegri jelenleg a világ egyik legjobb edzője, el kell mennie az országból, nem is lenne értelme sokáig itt maradnia" - nyilatkozta Galeone.

Ezzel szemben Beppe Marrotta, a torinóiak általános igazgatója azt mondta, semmi értelme nem lenne a 48 éves trénernek a Chelsea-hez szerződnie, ugyanis ő már így is egy sztárcsapatnál dolgozik. "A Chelsea természetesen óriási klub, minden szakember számára hatalmas elismerés ott dolgozni, de úgy vélem, a Juventus is nagy csapat, Allegri már így is a legmagasabb szinten dolgozik, így kétszer is meg kéne gondolnia, hogy vált-e".

Először a múlt héten merült fel Allegri Londonba "igazolásának" lehetősége, akkor az olasz és az angol lapok már kész tényként közölték, hogy megvan a Kékek új vezetője. Allegri szerződése egyébként 2017-ig szól a Juventushoz.

[1988963] 2016-02-13 18:30:00 Chelsea - Newcastle Unitedx;
2016-02-13;47
2016-02-14;47
184314