Edzősors

Az utolsó csepp a pohárban, vége az Allegri-korszaknak Milánóban

Nem várt tovább a Milan vezetősége és a pocsék eredmények miatt hétfőn menesztette a csapat vezetőedzőjeként tevékenykedő Massimiliano Allegrit, akinek helyét ideiglenesen Mauro Tassotti veszi át.

Ez ciki... Nem várták meg a nyarat, kirúgták Allegrit a Milantól

Az utolsó csepp a pohárban a Sassuolo otthonában vasárnap este elszenvedett vereség volt, melyet követően a klubvezetés azonnali hatállyal felbontotta a 46 esztendős tréner szerződését. A korábbi hírek, melyekről a hatharom.com is beszámolt, arról szóltak, hogy a szakember csak a jelenleg zajló szezont követően távozik Milánóból, de a klub hétfőn úgy döntött, felmenti őt és stábját a munkavégzés alól. Az idény hátralevő részében az eddig másodedzőként dolgozó Mauro Tassotti veszi át a gárda irányítását.

Az együttes jelenleg a tizenegyedik helyen áll a bajnoki táblázaton, tizenkilenc mérkőzésén mindössze huszonkét pont begyűjtésére volt képes, vagyis a szezon első felében csupán öt győzelmet tudott felmutatni. A szakember hátsója alatt már forró volt a kispad, a szurkolók egyöntetűen követelték eltávolítását, egy alkalommal még a stadiont is blokád alá vonták. Egyszer fent, egyszer lent, az edzők élete már csak ilyen, mindenesetre 2011 májusában még kevesen gondoltak Allegri menesztésére, amikor első milánói évében bajnoki címre vezette a piros-feketéket. A milánóiak egy évvel később másodikként zártak, tavaly pedig csak a harmadik helyet kaparintották meg, miután kulcsjátékosok - Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva - távoztak a San Siróból.

Nagy fordulatnak kellene következnie ahhoz, hogy az együttes ismét a Bajnokok Ligája-indulásért harcolhasson, egyelőre sokkal inkább a középmezőny stabil helyezésének megőrzése lehet a cél. És hogy ki lesz Allegri utódja? A legközelebb talán Luciano Spalletti áll a poszthoz, aki benne lenne az olasz melóban.

[1536708] 2014-01-12 20:45:00 Sassuolo - AC Milanx;[1621150] 2014-01-15 18:00:00 AC Milan - Speziax;