Nemzetközi foci

Eldőlt Allegri sorsa a Juventusnál

Az elmúlt hetekben a Chelsea és az Arsenal is udvarolt Allegrinek, ám úgy tűnik stop táblát mutatott Max.

Vasárnap este a római döntetlenjével a Juventus begyűjtötte zsinórban hetedik, összesen 34. bajnoki címét Itáliában. Az Öreg Hölgy ezzel ismételten duplázni tudott, Massimiliano Allegri pedig már kilenc trófeánál tart a zebracsíkos csapatnál. Hogy Allegri jövőre is irányítja-e még a csapatot, az az elmúlt hetekben vezércikk volt több sportoldalnál is, ám most úgy tűnik, eldőlt Max jövője.

"Jelenleg úgy gondolom, hogy ha nem rúgnak ki engem a csapattól, akkor maradok és jövőre is én irányítom a Juvét. Négy szenzációs év áll mögöttünk, amelyeket soha nem könnyű megismételni, de ez a csapat szenzációs. Ami a közeljövőt illeti, azt hiszem, néhány napig pihenek majd a tengerparton, ahol a szél minden butaságot elfúj, amelyekkel tele van a sajtó" - kezdte nyilatkozatát Allegri.

Fotó: Football Premium

Allegrit korábban több csapattal is hírbe hozták, legtöbbször a Chelsea-vel és az Arsenallal boronálták össze a sikeredzőt, ám az 50 éves mester szavai alapján ez mind csak kacsa volt.

"Nem nehéz motiváltnak maradni egy olyan csapatnál, mint a Juventus. Persze évről évre más kihívásokkal szembesülünk, biztosan idén nyáron is lesznek távozók és érkezők, de a személyes motivációk és célok mindig megvannak" - mondta Max.

Kérdéses egyébként, hogy a keretet mennyire tudja majd egyben tartani a vezetőség, mert Higuaín a hírek szerint távozna, Dybaláért pedig sorban áll fél Európa. Az olasz Sport Mediaset nemrég arról írt, hogy az egyik nagyágyúját be kell áldoznia a Juvénak, hogy igazolhasson is, ez pedig Pipita lehet, aki Párizsba távozhat, hogy esetleg Cavanit pótolja. Felmerült egyébként még Álvaro Morata visszaszerzése is, akinek számításai nemigen jöttek be Londonba.

"Mi nem egy "eladó" klub vagyunk, csak azokat engedjük távozni, akik maguk kérik azt. Higuaín és Dybala esetében ilyenről nincs szó, így ők nem képezik a transzferpiac részét" - mondta az ügyről Marotta, a klub igazgatója.

A Juventusra idén már csak egy tétmeccs vár, hétvégén a már kiesett Verona ellen ünnepelhetik meg a Scudettót. A    -n 1.10-szeres szorzóval fogadhatunk a friss aranyérmesre.

241306
ESPN