Olasz foci

Egy fontos poszton nagyot húzott a Juventus

  • MVB80

2020-ig Massimiliano Allegri marad a Juventus edzője.

Egy meccs kivételével gyakorlatilag tökéletes idényt produkált a Juventus, amely az elmúlt három évhez hasonlóan ezúttal is besöpörte az olasz bajnoki címet és kupát.

A Zebrák pechje, hogy a cardiffi BL-döntőben nem sikerült két félidőn keresztül megnehezíteniük a címvédő Real Madrid dolgát, így aztán hiába a nagy menetelés, amelynek korábban a Barcelona és a Monaco is áldozatául esett, a torinóiak zsinórban ötödik fináléjukat bukták el, emiatt pedig keserű szájízzel zárult az idény.

Olaszország kipipálva, most már Európát kéne letarolni, gondolhatja Allegri

Az egyelőre kérdéses, milyen kerettel vág neki a következő szezonnak a Juve – a Real elleni döntőben is látszott, hogy a kispadon például kevés olyan játékos ül, aki képes jelentősen befolyásolni a meccs menetét -, az viszont már biztos, hogy a kispadon továbbra is Massimiliano Allegri dirigál majd.

A 49 éves edzőt az idény során összehozták az Arsenallal, mondván, ő lehet Arsene Wenger utódja, de a két csapat elmúlt években nyújtott produkcióját összehasonlítva nyugodtan mondhatjuk, Allegri jól döntött, mikor elfogadta a Juve vezetőségének 2020-ig szóló ajánlatát.

Pedig amikor 2014 nyarán a válogatotthoz távozó Antonio Conte helyét a korábban a Milannal bajnoki címet nyerő Allegri vette át, a Juventus-szurkolók egy része az edzőközpontnál tüntetett ellene.

Aztán az eredményekkel lakatot tett az ellendrukkerei szájára, a három bajnoki cím és kupagyőzelem önmagáért beszél, ráadásul kétszer is BL-döntőbe vezette Buffonékat. Eredetileg 2019 nyaráig szólt volna az edző új szerződése, de erre a felek még egy évet rádobtak, Allegri pedig 7 millió eurós fizetésért kanyarította oda a nevét a Juve-címeres papírra.

Egy fontos poszton tehát bebiztosította magát a Juve, most az a kérdés, kik érkeznek a nyáron a csapathoz.

A kiszemeltek között a Bayern brazil szélsőjét, Douglas Costát, a PSG argentin légiósát, Ángel Di Maríát, valamint a Fiorentina olasz válogatottját, Federico Bernardeschit emlegeti a nemzetközi sajtó.

Nemcsak szélsőt, hanem középső középpályást is szeretne venni a klub, a liverpooli Emre Can, a lyoni Corentin Tolisso és a sevilla Steven N’Zonzo közül kerülhet ki a befutó.

Az elvesztett döntő után a zöld fogadóirodánál a Juventus a következő idényben is favoritnak számít a BL-ben, az oddsok alapján csak a Barcelona, Real Madrid, Bayern München hármas előzi meg.

Ki nyeri a BL 2017-2018-as idényét?
Barcelona 6.00
Real Madrid 6.00
Bayern München 6.50
Juventus  11.00
Chelsea 13.00
Manchester City 13.00