Milan

Seedorf edzői karrierje a Rossonerók kispadján kezdődik - sajtóhír

Meglepő lépésre szánta el magát az AC Milan vezetősége, a La Gazzetta dello Sport információi szerint a piros-feketék a klub korábbi játékosát, Clarence Seedorfot nevezik ki a csapat vezetőedzőjének. A hivatalos bejelentésre csütörtökön kerülhet sor.

Clarence Seedorf a jövőben vezetőedzőként segítheti trófeákhoz a Milant

Noha korábban arról szóltak a hírek, hogy Massimiliano Allegri nyárig a kispadon marad, az olasz szakembert hétfőn, a Sassuolótól elszenvedett bajnoki vereség másnapján menesztették. Ideiglenes jelleggel a szerdán esedékes Olasz Kupa-mérkőzésen Mauro Tassotti irányítja majd a gárdát, ezt követően viszont sor kerülhet Seedorf kinevezésére. A 37 esztendős holland még aktív labdarúgó a brazil Botafogóban, ám a kontraktusában szerepel egy olyan opció, hogy amennyiben a milánóiak vezetőedzőnek szerződtetnék, szabadon távozhat. Egészen addig, amíg nem lép pályára egy másik együttes színeiben, a kérőnek nem kell fizetnie semmiféle kompenzációs összeget.

Erről Seedorf ügynöke, Deborah Martin beszélt, aki hozzátette, a nyolcvanhétszeres válogatott középpályás rendelkezik minden olyan bizonyítvánnyal, amely az edzősködéshez szükséges. Az Ajax-nevelésű futballista 2002 és 2012 között 432 találkozón öltötte magára a Rossonerik mezét, hatvankét gólt szerzett, a két bajnoki trófea mellett pedig kétszer a Bajnokok Ligája-serleget is elhódította a milánóiakkal. Úgy tudni, a klubvezetés órákon keresztül tárgyalt Allegri utódjáról, majd teljes egyetértésben, Silvio Berlusconi tulajdonos helyeslő bólogatása mellett Seedorf mellett tette le a voksát.

[1621150] 2014-01-15 18:00:00 AC Milan - Speziax;