NFL

Egyértelmű favoritja van a Super Bowlnak

A bukmékerek szerint a Carolina Panthers az esélyese az 50. Super Bowlnak.

Hétfő reggelre eldőlt, melyik két csapat játssza majd az 50. Super Bowlt magyar idő szerint február 8-án, San Franciscóban. Az AFC-ből a Denver Broncos, az NFC-ből pedig a Carolina Panthers jutott a nagydöntőbe, ami közel sem mondható papírforma párosításnak, hiszen a szezon előtt 128-szoros szorzóval fogadhattunk erre a kettősre.

Melyik csapat nyeri az 50. Super Bowlt?
TippmixPro
Denver Broncos Carolina Panthers
2.40 1.45
+3.5 - 1.85 -3.5 - 1.75

A Carolina-Denver felállás azt jelenti, idén a defense foci szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, mindkét gárda védelme ugyanis elitnek számít, amit különösen a Denver Broncos esetében nem vártunk volna az idény előtt. Apropó, Denver Broncos. Azt már most bizton kijelenthetjük, hogy Peyton Manning játéka kulcsfontosságú lesz az 50. Super Bowlon, és hiába láttuk már 120 percet a rájátszásban a nagy öreget, továbbra is nehéz eldönteni, mire képes Manning a több hetes kihagyása után. Mindenesetre a New England ellen nem adta el a labdát egyszer sem, igaz, 32 passzkíséreltéből csak 17 volt sikeres, és a 176 yard is is kevésnek mondható.

A két brutális védelem egyébként remekül teljesített a főcsoportdöntőkben is, mind Tom Brady, mind pedig Carson Palmer rendesen megszenvedte a pass rusherek munkáját. Ez egyébként a Carolina javára döntheti el a mérkőzést, hiszen amíg Cam Newton nem rémül meg egy-egy felé rohamozó linebackertől, addig Peyton Manning esetében a gyors menekülés már kevésbé opció. Habár a Patriots legyőzése valóban komoly tett, ne vegyük el az "érdemet" a Hazafik offense line-jától sem, amely ementáli sajtot játszva engedte át a Broncos játékosait - na, ilyet aligha várhatunk majd a Panthers falától.

A Denver Broncos eddig hétszer járt a Super Bowlban és ebből kettőt tudott megnyerni, míg a Carolina eddigi egyetlen döntőjét elveszítette a New England ellen, 2013-ban

Mindent összevetve, lényegesen meggyőzőbbnek és kiszámíthatóbbnak tűnik számunkra a Carolina Panthers, amely csak ebben a rájátszásban bemutatta, hogy elit védelem és elit támadósor ellen is képes felvenni a kesztyűt. A fogadóirodák olyannyira favoritként kezelik Ron Rivera együttesét, hogy ha nem semleges pályán találkoznának a felek, akkor még az egy touchdown különbségbe sem férne bele a Broncos.

Az NFL lebonyolításának köszönhetően a csapatok csupán négyévenként találkoznak, így a legutóbbi, 2012-es mérkőzésükből messzemenő következtetéseket nem vonnánk le, ezúttal aligha nyer majd 36-14-re a Denver.

A február 8-ai döntőig még számos esélylatolgatással, érdekességgel és hírrel jelentkezünk a mérkőzés kapcsán, ahogy nem felejtünk majd el esélylatolgatást publikálni a hétvégi Pro Bowlra sem.