Sportfogadás

Megtaláltuk a jó formánkat, a főcsoport-döntőkkel is kaszálnánk!

Eddig nem nagyon panaszkodhat, aki a rájátszásban megfogta a tippjeinket, négy kombiból három ugyanis bezöldült. Vasárnap tovább fokozódnak az izgalmak, jönnek a főcsoport-döntők, vagyis tét a Super Bowlba jutás. Fanatikus tippmestereink ezúttal is górcső alá vették a mérkőzéséket, és természetesen ezúttal is voltak olyan bátrak, hogy megtippelték a továbbjutókat.

Ki jut tovább?
Denver Broncos New England Patrios
2.20 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

Nagelb: A Denver játéka a múlt héten egyáltalán nem győzött meg. Manning semmit sem tudott javulni a kényszerpihenő alatt. A Patriots védelme pedig jelen pillanatban jobb is, mint a Steelers-é, és nem szabad elfelejteni, hogy a két csapat alapszakaszbeli összecsapásához képest a New England oldalán bevethető lesz Edelman, Amendola, Jamie Collins és Dont’a Hightower is teljesen egészséges. Egy sokkal egészségesebb csapattal kell tehát szembenéznie a Broncos-nak, ami véleményem szerint döntő faktor lehet. Amennyiben a Patriotsnak sikerül limitálnia a C.J. Anderson és Ronnie Hillman vezette futójátékot, akkor úgy gondolom, hogy Manning nem lesz képes passzjátékkal megverni a secondaryt. Főként úgy, hogy az előtte dolgozó O-Line nem éppen a legjobb csapatrész, a Patriots pedig nagyon komoly nyomás alá tudja helyezni az ellenfelek irányítóit. (A DEN mögött a 2. legtöbb sack-et érték el az alapszakaszban.) Ezenkívül az időjárás sem Manning oldalára áll, mert ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor meccs idejére havas eső várható és az köztudott dolog, hogy Manning nem szeret nehéz időjárási körülmények között játszani.
A másik oldalon a Tom Brady vezette támadósor a liga legjobb védelmével néz szembe. Futójátékuk szinte biztosan nem lesz, de többször megmutatták már, hogy ez nekik egyáltalán nem jelent gondot. A Broncos védelmének egyetlen esélye van, mégpedig az, hogy a lehető legkevesebb játékossal a lehető legnagyobb nyomást helyezik Bradyre. Erre abszolút képes is a front7, ahol minden fontos játékos bevethető lesz, és mivel a New England O-Line sem éppen a legacélosabb alakulat az idén, Brady pedig utál folyamatos nyomás alatt játszani, könnyen egy nagyon komoly defensive csatába torkollhat a meccs.
A voksomat végső soron azért teszem le a Patriots mellett, mert azt a rövid passzos, iszonyúan gyors támadójátékot, amit ők játszanak az utóbbi években, nem lesz képes a Broncos  teljes meccsen olyan hatékonysággal megölni, hogy egy akadozó támadójátékkal azt a maguk javára tudják fordítani.

Varin: Miben bízom kevésbé? Abban, hogy a Patriotsnak lesz futójátéka ezen a meccsen vagy pedig abban, hogy Peyton Manning felveszi a versenyt Tom Bradyvel? - tetem fel magamnak a kérdést a mérkőzés előtt, és bizony annak ellenére érzem befutónak a Hazafikat, hogy a feltett kérdésemre adott válasz inkább a Broncos sikerét valószínűsíti. Sajnos nem lettünk sokkal okosabbak Peyton formáját illetően a Steelers ellen, a Patriots viszont a Denveréhez hasonlóan erős védelemmel elbírt. Julian Edelman visszatérése nagyon fontos faktor volt, de nem esküszöm meg rá, hogy be tud húzni még két találkozót a New England ilyen futójátékkal... Jobban bízom a vendégekben, Tom Brady 2-6-os mérlege sem bizonytalanít el, de nem lesz sima találkozó.

LuckyLuck: Imádom ezt a sportot, imádom a nagy klasszisokat, de annyira unom már a Brady - Manning párost, hogy egy nagyon kicsit sem tudok rápörögni erre a meccsre. A playoffban annak szurkoltam, hogy egyikük se jusson Super Bowlba, nem azért, mert utálnám bármelyiküket is, egyszerűen jobban szerettem volna új arcokat nézni. Ez a vágyam nem teljesült, innentől legalább egy ízig-vérig remek védelmet akarok látni a döntőben, így mindenféleképpen a Denvernek fogok szurkolni. Ami a meccs pikantériája lesz, hogy mindkét irányítózsenin hatalmas lesz a nyomás. Egyik és másik oldalon is hatékonyan működik a passzsiettetés, de Bradynél láthattuk, ha, pikk-pakk megszabadul a disznóbőrtől, akkor esélyük nincs földre vinni. A Kansas ellen ezt jól csinálta, most a Wade Phillips-féle blitzek ellen véleményem szerint sokkal nehezebb dolga lesz, ráadásul a földön sem várhat sok segítséget. Egy kevés pontos meccsen jó esélye van a Broncosnak, a védelmükben pedig látok olyan potenciált, hogy megfogják a Pats O-t. Egy borzasztó kiélezett meccsen a hazaiakat várom a nagydöntőbe.

Ki jut tovább?
Carolina Panthers Arizona Cardinals
1.55 @ TippmixPro 2.20 @ TippmixPro

Nagelb:  A Carolina nagyon kétarcú csapat nekem. Megdöbbentő volt az a magabiztosság, hogy a Seattle ellen nyitották a meccset múlt héten. Szabályosan eltiporták őket az első félidőben. Utána viszont teljesen leálltak, aminek lehet természetesen mentális oka is, de jól megmutatta, hogy nagyon is sebezhető a védelmük. Josh Normanen kívül a szezon végére nem maradt minőségi secondary játékosuk, ami az Arizona támadósora ellen nagyon fájdalmas lehet.  Carson Palmernél pedig átszakadt az a mentális gát, amit a playoff nyeretlenség okozott neki eddig, ezért úgy gondolom, hogy ma sokkal magabiztosabb játékot láthatunk majd tőle.
Az Arizona védelmének is pokolian nehéz dolga lesz, ugyanis a Jonathon Stewart vezette futójáték a Cardinalsnál sokkal jobb futás elleni védelemmel rendelkező Seattle-t is képes volt szétzilálni, ezért erre ma is abszolút képesnek tartom őket. Emellett ki kell emelni, hogy az Arizona secondaryje múlt héten a Green Bay 4.,5. és 6. számú elkapóival szemben sem tudott komolyan fellépni, és több nagy játékot is engedtek nekik. A Panthers támadói között sokkal minőségibb játékosokkal fognak ma találkozni, ami úgy gondolom, hogy végül a különbséget is jelentheti a javukra.
Egy nagyon izgalmas és viszonylag sok pontot hozó találkozón a Carolina továbbjutását várom.

Varin: Kétségtelen, hogy a két legjobb csapat ad randevút egymásnak Carolinában az NFC döntőjében. Elit védelem vs. elit támadósor. Ebből aztán ember legyen a talpán, aki ki tudja hozni egyik vagy másik csapatot győztesnek. A Párducok egy félidőig álomszerűen játszottak a Seattle Seahawks ellen, de Russell Wilsonék ellen egy 21-24 pontos előny sokkal többet jelent, mint a hosszú passzokkal operáló, villámgyors támadásokat vezető Arizona ellen. Nem engedhet meg magának még egy olyan félidőt a Carolina, mint a Hawks elleni második. Lényegesen nehezebben tippelhető ez a párosítás, de a defense foci iránti szeretetem azt mondatja, Carolina-New England döntő lesz, nem pedig Arizona-New England.

LuckyLuck: Nagyon bíztam benne, hogy összejön ez a párosítás, nálam ez a Super Bowl. Egyik csapatnak sem szurkoltam a szezon előtt, de mindkettőt borzasztóan megkedveltem. Ami érdekes, hogy a Carolina esetében általában a fantasztikus védelmét emlegetjük, míg az Arizónánál a támadóegységet, de közben a hazaiaknál brutálisan hatékony az offense is, míg a vendégeknél a defense-re igaz ugyanez. Hihetetlen minőséget képvisel mindkét csapat minden téren, éppen ezért megjósolhatatlan, hogy mi lesz ennek a vége. Egy picit inkább a pintyek felé húz a szívem, ha valaki, akkor Larry Fitzgerald nagyon megérdemelne már egy gyűrűt, de Carson Palmert is említhetném, aki súlyos sérülések után tudott MVP formába visszajutni. A Panthers időnkénti leeresztése miatt inkább a Cardinalst mondom továbbjutónak, ha fogadás szempontjából vizsgáljuk, akkor az érték is bennük van.

A hatharom.com tippmestereinek tippjei a továbbjutókra
Nagelb Varin NitroHUN LuckyLuck

A hatharom.com szelvénye a vasárnapi főcsoport-döntőkre - a    szorzói
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Vasárnap, 21:00 Denver Broncos-New England Patriots 47,5 pont alatt 1.60 @ TippmixPro
Hétfő, 00:40 Carolina Panthers-Arizona Cardinals 44,5 pont felett 1.65 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.64
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!