NFL

Hogy vannak az ujjaid, Peyton?

A második hét első mérkőzésén a Denver Broncos pokolian nehéz csoportrangadón lép pályára Kansasben.

Alighanem a címben található kérdés lesz az idei NFL-szezon egyik legnagyobb talánya. Aki látta a Denver Broncos-Baltimore Ravens mérkőzést, azt is láthatta, Peyton Manning passzaival valami nincs rendben. Hosszú célpontokat alig-alig keres, többnyire rövidebb passzokra vállalkozik és a Broncos támadójátéka is átalakult run-heavy offense-zé. Mint ismert, az előszezonban a 39 éves irányító elárulta: "Nem érzek semmit az ujjhegyeimnél. Őrület. Nemrég beszéltem egy orvossal, aki azt mondta, hogy ne számítsak arra, hogy valaha is visszatérnek. Két évig nagyon nehéz volt nekem, mert egy doktor azt mondta, hogy bármelyik nap felébredhetek és visszatérhet. Úgyhogy minden nap úgy keltem fel, hogy a mai lesz az a nap! Aztán sose volt az.”  A második héten sem lesz könnyű dolga a Vadlovaknak, jön ugyanis egy csoportrangadó az Arrowheadben.

A Denver Broncos hiába nyerte meg az utolsó hat mérkőzését Kansasben, a bukmékerek ezúttal underdogként kezelik őket. Az első héten a két csapat közül egyértelműen a Chiefs volt a meggyőzőbb, Alex Smithék a Houston vendégeként nyertek magabiztosan. Figyelemreméltóan jól működött a Smith-Kelce páros, a fiatal tight enddel pedig véleményünk szerint a Broncos baja is meggyűlhet majd, főleg mivel a Denver amúgy sem védekezik túl jól TE-ek ellen.

A vendégek problémáit Peyton Manning kiszámíthatatlan teljesítménye mellett az is szaporítja, hogy CJ Anderson futó megsérült a Ravens ellen, így a hétfői edzést kihagyta. A running back minden bizonnyal játszani fog a Chiefs ellen, de számíthatunk arra is, hogy a cseréje, Ronnie Hillman is sokszor cipelheti a labdát.

Ha a Broncoshoz visszatérő T.J. Ward képes lesz megfogni a Chiefs legveszélyesebb fegyverét, Travis Kelcét, valamint Peyton Manning is éppen szebbik arcát veszi elő és a védelem is hozza a Ravens elleni formáját, simán nyerhet a Broncos zsinórban hetedszer is az Arrowheadben.

hatharom.com-tipp: Denver Broncos nyer
TippmixPro @2.25