Átigazolás

Huszti Szabolcs a Frankfurthoz igazolt

  • mti
  • MTI
megosztom

A 32 éves középpályás Kínából szerződött a Bundesligában szereplő Eintrachthoz.

A korábbi 51-szeres válogatott labdarúgót az őt képviselő menedzseriroda szerdai közleménye szerint még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, az Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek - a sikeres orvosi vizsgálat után - szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.

"Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam" - idézi a kommüniké Husztit, aki harmadszor szerződött a Bundesligába, miután korábban két időszakot is eltöltött a Hannoverben. - "Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb."

Hozzátette, december elejétől edzésben van, jó állapotban érzi magát, és erőt ad neki, hogy Armin Veh vezetőedző bízik benne.

A 32 éves Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni.

A Frankfurt 17 fordulót követően 17 ponttal a 14. helyen áll a bajnokságban.

184845
megosztom