Légiósok

Dzsudzsák leépülőben, Nagy Ádámot megette a taktika, Nikolics betalált

Nikolics Nemanja újra gólt szerzett, Nagy Ádámnak és Dzsudzsák Balázsnak egy félidő jutott, Guzmics Richárd első találatát szerezte Lengyelországban. Ez történt légiósainkkal a hétvégén.

herthabsc.de

Németország

Örömmel írhatjuk le, hogy továbbra is Dárdai Pál nevétől hangos a német sajtó. A magyar tréner hétvégén újabb győzelmet aratott a Herthával, a berliniek ezúttal odahaza győzték le a Hamburg gárdáját. A Hertha így visszaszerezte a második helyet a Borussia Dortmundtól, és továbbra is a Bundesliga idényének egyik meglepetését szolgáltatja.

A másikat az újonc Lipcse, ahol Gulácsi Péter továbbra is alapembernek számít. A magyar válogatott hálóőre újabb győzelmet ünnepelhetett a hétvégén, ezúttal az Augsburg esett áldozatául a kelet-német alakulatnak. Hat fordulót követően a Lipcse még mindig veretlen és mindössze öt gólt kapott, amiben komoly érdemei vannak a magyar kapusnak is. Reméljük pénteken a svájciak szemét is kivédi. Kalmár Zsolt sérülése miatt ezúttal sem került a keretbe.

A Freiburgtól 1-0-s vereséget szenvedő Frankfurtban Huszti Szabolcs kezdőként 75 percet kapott, míg a Werder Bremen ellen 2-2-es döntetlent játszó Darmstadtban Kleinheisler Lászlónak 80 perc jutott. A Hoffenheim fontos három pontot szerzett meg az Ingolstadt otthonában, a kékeknél Szalai Ádám a 69. percben állt be csereként.

Képtelen elkapni a fonalat a másodosztályban szereplő Kaiserslautern. A nagy múlt klub nyolc kör után még mindig kieső helyen tanyázik, a hétvégén a Biefeld ellen ért el soványka 0-0-s döntetlent. A Lauternben Stieber Zoltán végig a pályán volt, a 73. percben egy sárgalapos figyelmeztetést is kapott. A Fürth és Megyeri Balázs hétfő este lép pályára Stuttgartban, arról, hogy mit gondolnak a fogadók a meccs esélyeiről, itt olvashatsz bővebben!

facebook.com/bfc1909official

Olaszország

Kevés sikerélményben volt része az olaszországi légiósainknak a hétvégén. A Bologna odahaza kapott ki 1-0-ra a Genoától, Roberto Donadoni pedig a félidőben lekapta a pályáról Nagy Ádámot. A magyar középpályást több olasz szaklap is a Bologna legjobbjának vélte az első 45 percben, Donadoni mester taktika okokra hivatkozva magyarázta döntését, mivel a félidő előtt 10 emberre fogyatkoztak a piros-kékek. A Palermo egy 95. percben kapott góllal bukott két pontot a Sampdoria vendégeként, ezúttal sem Balogh Norbert, sem Sallai Roland nem jutott szóhoz a szicíliaiaknál.

A Serie B kieső helyén álló Novara 1-0-ra kikapott a Beneventótól, a múlt hétvégén gólt szerző Adorján Krisztián a 66. pecben szállt be csereként a vendégekhez.

Anglia

Az angol másodosztályban szereplő Wigannek sem akar megindulni a szekere. Bogdán Ádám csapata ezúttal a Brentford otthonában ért el egy gól nélküli döntetlent, a magyar kapus hathatós közreműködésével.

Franciaország

A francia élvonalban szereplő Dijón 3-3-as döntetlent játszott odahaza a Montpellier ellen. Az újonc igen peches meccset tudott le, hiszen két öngólt is szerzett - szerencsére ezúttal Lang Ádám nem talált a kapuba. A magyar válogatott védelmének oszlopa ezen a hétvégén is kezdő volt és végig a pályán is maradt.

A másodosztályban vitézkedő Le Havre hétfő este fogadja a Sochaux gárdáját, reméljük Bese Barnabással a soraiban.

facebook.com/LegiaWarszawa

Lengyelország

A lengyel bajnok Legia Varsó egy ötmeccses nyeretlenségi szériának vetett végett a Lechia Gdansk 3-0-s legyőzésével. Jó hír az is, hogy Nikolics Nemanja is gólt tudott szerezni, a magyar válogatott támadója a 70. percben vette be az ellenfél kapuját. Nikolics túlzott gólörömért egy sárgát is begyűjtött.

Szintén egy sárgával vétette magát észre Gyurcsó Ádám, akinek csapata, a Pogon Szczesin 0-0-t játszott a Jagiellonia vendégeként. A volt fehérvári támadó középpályás fix pont a Pogon középpályáján ebben a szezonban, ez pedig Bernd Storck szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el, így Gyurcsó is ott lesz a Svájc elleni vb-selejtezőn a magyar csapatban.

A Slask Wroclaw 2-1-re kikapott hazai pályán a Termilica gárdájától, Mervó Bence ezúttal a kispadról figyelte végig a wroclawiak vereségét.

wislakrakow.pl

Megszerezte első lengyelországi gólját Guzmics Richárd. A Wisla Krakkó belső védője a Plock ellen 3-2-re megnyert bajnokin talált a kapuba nem sokkal az első játékrész vége előtt.

Szintén győztesen hagyhatta el a pályát Kádár Tamás, miután a Lech Poznan 2-1-re legyőzte a Lecznát. Kádár újra kezdővel és végig is a pályán maradt a poznaniaknál.

Kelet-Közép Európa

Bár Futács Márkó a legutóbbi két meccsén eredményes tudott lenni a Hajduk Splitben, a hétvégén mégsem jutott szóhoz Horvátország legnagyobb derbijén Zágrábban. A meccsen egyébként nem esett egyetlen találat sem. Priskin Tamás továbbra is sérült, így a Slovan Bratislava nélküle győzte le 3-1-re a Michalovcét.

Az U21-es válogatottba is meghívott Szántó Tamás a 23. percben szállt be a Rapid Wien csapatába, amely 4-2-re kikapott a Riedtől. Szántó a 90. percben gólpasszal vétette magát észre, míg a Bilbao elleni EL-meccsen 18. percet kapott.

alwahda-fc.com

Közel-Kelet

Továbbra is várat magára Dzsudzsák Balázs csapatának első idei győzelme, az Al-Wahda ezúttal az egyesült arab emirátusokbeli kupában kapott ki 2-0-ra az Al-Wasltől. A magyar válogatott csapatkapitánya ezúttal is kezdőként jutott szóhoz, ám a szünetben lecserélték, így végig játszott meccs nélkül áll az arab-kaland során. Mindez nem sok jót jelent a válogatott szempontjából, hiszen az emirátusokbeli bajnokság színvonala meglehetősen alacsony, a nemzeti csapat húzóembere pedig még itt sem tud 90 percet a pályán tölteni.  A Katarban légióskodó Németh Krisztián csapatának, az Al-Gharafának nem volt mérkőzése a héten.

Az Izraelben profiskodó Korhut Mihálynak sem volt meccse a hétvégén, csütörtökön viszont a Southampton elleni Európa Liga-találkozón végig a pályán volt. A Hapoel Beer Shevának egyelőre nagyon megy az EL-ben, hiszen még gólt sem kapott és négy pontjával továbbjutást érő helyen áll.


A magyar válogatott október 7-én Svájcot fogadja a világbajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában. A mérkőzés telt ház előtt kerül megrendezésre, Bernd Storck szövetségi kapitány pedig hétvégén kijelölte a végleges keretet a találkozóra.

   
  1 x 2
Magyarország-Svájc 3.00 3.05 2.38
186541
[2059299] 2016-10-07 20:45:00 Magyarország - Svájcx;