NB I

Ekkora csúcsgázsiért jött haza Huszti a Vidihez

Sajtóhírek szerint fele annyit sem kap, mint Kínában, de így is rekordösszeget keres NB I-es futballistaként.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, 12 és fél év külföldi légióskodás után visszatért Magyarországra Huszti Szabolcs. A pályafutása során Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Kínában is megforduló középpályás hosszú távú megállapodást kötött a Videotonnal, amellyel bajnoki címet és nemzetközi kupaszereplést tűzött ki célul.

A most 34 éves futballista hosszú évek óta az egyik legpiacképesebb magyar labdarúgónak számít, így sokakat foglalkoztatott a kérdés, hogy vajon mekkora apanázst kaphat majd Fehérváron.

A rangado.hu próbált utánajárni a történetnek, a lapnak nyilatkozó, a hazai piaci viszonyokkal tökéletesen tisztában lévők szerint elképzelhetetlen, hogy

havi ötvenezer eurónál, azaz 15 millió forintnál kevesebbért hazajöjjön és további 30-60 millió forint közötti aláíráspénzt is zsebre vághat.

Huszti 2017-ben az Eintracht Frankfurttól igazolt a kínai Csangcsun Jatajhoz, ahol a Blikk akkori információ szerint mintegy évi 3,3 millió eurós fizetést garantáltak a számára. Ez forintra átszámítva több, mint 1 milliárd, vagyis bármennyire is sokkoló a videotonos fizetése, az mindössze ötöde lehet a kínai keresetének.

"Köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű labdarúgót szerződtetni"

- Kovács Zoltán, sportigazgató (vidi.hu)

Huszti 15 millió forintja abszolút rekordnak számít az NB I-ben, a portál szerint a legjobban kereső fehérvári játékosok (Juhász, Lazovics) ennek az összegnek csak a harmadát vagy annál valamivel többet vihetnek haza.

A magyar futballszurkolókat egyébként megosztotta Huszti hazatérése, vannak akik szerint képes még emelni a bajnokság színvonalán, míg mások szerint levezetni jött Magyarországra.

Huszti kapcsán sokan felemlegetik egy korábban adott nyilatkozatát, amelyben arról beszél, hogy soha nem játszana a Videoton színeiben pusztán azért, hogy bekerüljön a válogatottba.

Na meg azt is sokan sérelmezik, hogy óriási fradistaként éppen a zöld-fehérek legnagyobb riválisához írt alá...

Ki nyeri a magyar bajnokságot?
   
Ferencváros 1.80
Videoton 2.00
Debrecen 10.00
Honvéd 15.00
Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099