Válogatás

Huszti ollózás utáni kiállítására, vagy Bayern elleni bombájára emlékszel?

A világ futballélete ugyan leállt, a felvételek viszont nem felejtenek. Legújabb rovatunkban a nosztalgiáé a főszerep.

Az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar légiósa, a karrierjét jelenleg a MOL Fehérvár FC-ben egyengető Huszti Szabolcs születésnapja alkalmából a legszebb hannoveres Bundesliga góljaira emlékezünk.

A miskolci születésű, 37 éves Huszti 19 esztendős illusztris karrierje alatt öt ország (Magyarország, Németország, Oroszország, Franciaország, Kína) legerősebb bajnokságában is megfordult, de a legmaradandóbbat kétség kívül a német élvonalban sikerült alkotnia. 

A Hannoverben közönségkedvenc volt, ami nem csoda, hiszen minden meccset figyelembe véve 154 pályára lépés alkalmával 43 gólt és 44 gólpasszt jegyzett. Később az Eintracht Frankfurtban is megfordult, de névjegyét leginkább a 96-osoknál tette le. Nézzünk hát meg párat a legemlékezetesebb bombáiból.

Huszti kétség kívül remek légiós éveket tud a háta mögött, de immár csak a hazai bajnokságra fókuszál. A napokban az NSO-nak adott nyilatkozatában azt is ecsetelte, hogy reméli, a kialakult helyzet akár jó hatással is lehet a magyar NBI-re.
 
"Ha lenne ismét futball, annak szerintem a karanténban élők is örülnének, hiszen a tévé bizonyára közvetítené a meccseket, így akit érdekel, láthatná őket. A hatvanötödik brazil sorozat helyett talán jó lenne NB I-es mérkőzéseket nézni… Komolyra fordítva: 
még az is lehet, hogy akik eddig nem követték figyelemmel a magyar bajnokságot, rászoknának, sőt, akár meg is szeretnék.

- nyilatkozta a szülinapos.

cbet