Légiósok

Új fiú kopogtat Storck ajtaján, Dzsudzsák egy órát kapott

Remek időszakot élnek meg a magyar légiósok, Nagy Ádám gólpasszt adott, Szántó Tamás megint gólt szerzett, megszerezte első találatát Futács Márkó is. Gulácsiék BL-t érő helyen, Szalai ismét pályára léphetett, Dzsudzsákot lecserélték. Ez történt légiósainkkal a hétvégén.

Németország 

Németországban a hétvége nyertese Dárdai Pál volt, aki harmadik győzelmét aratta a Herthával. A magyar szakember együttese ezúttal a Schalkét gyűrte le hazai pályán, így 3 kör után a Bayern Münchenen kívül az egyedüli 100 százalékos csapat a bajnokságban. Tovább őrzi jó formáját az újonc Lipcse is, amely ezúttal a Hamburg otthonában aratott 4-0-s győzelmet. A vendégeknél Gulácsi Péter ismét kezdő és csapata egyik legjobbja volt, Kalmár Zsolt viszont nem került be a meccskeretbe. A Darmstadt Kleinheisler László nélkül szaladt be egy hatosba Dortmundba, a magyar középpályás a kispadról figyelte végig csapata szenvedését. A következő hétvégén Kleinheisler minden bizonnyal kezdő lesz, miután a középpályáról Niemeyer a kiállítás sorsára jutott. A Frankfurt Huszti Szabolccsal a soraiból győzte le odahaza a Bayer Leverkusent (2-1), a magyar légiós végig a pályán tartózkodott. Csereként jutott szóhoz a Hoffeinhemben Szalai Ádám, aki ezúttal 15 percet kapott edzőjétől, csapata pedig 0-0-s döntetlent ért a Wolfsburg ellen. 

A másodosztályban Megyeri Balázs végig védte a Fürth Wurzburger Kickers elleni hazai bajnokiját, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy csapata 3-0-s vereséget szenvedjen. Stieber Zoltán ugyan szintén végigjátszotta a Kaiserslautern - Stuttgart találkozót, de sok öröme neki sem lehetett, miután a svábok 1-0-s győzelmet arattak. 

Olaszország 

A Bolognában légióskodó Nagy Ádám 61. percet kapott Roberto Donadoni vezetőedzőtől a Napoli elleni idegenbeli találkozón. A 21 éves magyar válogatott lecserélése előtt öt perccel gólpasszt adott a bombagólt szerző Verdinek. A Palermósok közül ezúttal Sallai Roland kezdőként jutott szóhoz a Crotone ellen, de a félidőben lekapták a pályáról, Balogh Norbertnek pedig ezen a hétvégén csak a kispad jutott. 

Anglia 

Bár az utóbbi időben Bogdán Ádám igen sok kritikát kapott, miután egy-két találatot a nyakába varrtak a szurkolók, továbbra is élvezi a szakmai stáb bizalmát és a hétvégén a Fulham ellen is kezdőként jutott szóhoz. Bogdán ezúttal lehozta a meccset kapott gól nélkül, ám csapata így sem nyert, 0-0-re végeztek a felek. 

Franciaország

Egyelőre várat magára Lang Ádám hivatalos bemutatkozása a Dijónban, amely 0-0-t játszott odahaza a Metz ellen. A magyar válogatott belső védője a kispadról figyelte végig a találkozót. A másodosztályban szereplő Le Havre Bese Barnabással a soraiban maradt alul a Bourg Peronnas vendégeként (2-1), az MTK volt védője 71 percet tölthetett a pályán. 

Lengyelország

Sajnos nem zárt jó hetet a lengyel bajnokság gólkirálya. Nikolics Nemanja óriási meglepetésre kimaradt a Borussi Dortmund elleni BL-meccs kezdőjéből, amit csapata 6-0-ra elveszített hazai pályán, majd a hétvégén a Zaglieble Lublin ellen is alulmaradt 3-2-re. A Legia Varsó vezetői megelégelték a gyenge eredményeket, így kirúgták a csapat albán vezetőedzőjét, így Nikolicsék új trénerre várnak. A magyar válogatott támadó egyébként a bajnokságban visszakerült a kezdőbe, ám ezúttal nem tudott a kapuba találni. 

Hétmeccses nyeretlenségi sorozatnak vetett végett a Wisla Krakkó, amely a Piast Gliwicét verte 1-0-ra. A hazaiaknál Guzmics Richárd végig a pályán volt és egy sárgát szedett össze. Gyurcsó Ádám is hasonló mutatókat szállított ezúttal, ám csapata, a Pogon Szczecin 2-0-ra alulmaradt a Wisla Plock otthonában. Mervó Bence is kezdett a Slask Wroclawban, ám a szünetben - kétgólos hátránynál - edzője lekapta a pályáról, ám a változtatás sem segített a hazaiakon, akik 4-0-s verésbe szaladtak bele a Jagellonia ellen. Kádár Tamás szokás szerint végig a pályán volt a Lech Poznanban, amely szintén kikapott a Lechia Gdansk vendégeként (2-1). 

Kelet-Közép Európa

Újabb jó híreket írhatunk le Szántó Tamásról, aki a múlt héthez hasonlóan ezúttal is betalált a Rapid Wien színeiben. Az osztrák bajnokság rangadóján a bécsiek 3-0-ra verték a Mattersburgot, a fiatal magyar középpályás kezdőként 74 percet kapott és a 65. minutumban egy remek lövéssel vette be az ellenfél kapuját. Szántó egyébként a hétközi EL-meccsen pihenőt kapott, ám ha így folytatja, alighanem hamarosan a nemzetközi kupában is alkothat. 

Szántó gólja 0:55-től 

Megszerezte első gólját a Hajduk Splitben Futács Márkó. A dalmátok 4-0-ra verték a Belupót, Futács pedig a 82. percben szállt be a játékba, hogy a hét perccel később beállítsa a végeredményt. 

Priskin Tamás továbbra is sérüléssel bajlódik, így ezúttal is kihagyta a Slovan Bratislava találkozóját, amely 1-1-re végzett a Presovval Pozsonyban. 

Közel - Kelet 

Az Arab-félszigeten légióskodó két magyar válogatott játékos számára is elkezdődött a bajnokság. Az Egyesült Arab Emirátusokban profiskodó Dzsudzsák Balázs kezdőként egy órát kapott az Al-Whadában, amely gól nélküli remit játszott a Hatta nevű csapat ellen. Vereséggel rajtolt a katari bajnokságban szereplő Németh Krisztián, akinek csapata, az Al-Gharafa 4-2-re kikapott az Al-Ahli Doha otthonában. A magyar csatáron nem múlt, kezdőként már a 4. percben előnyhöz juttatta csapatát, ám ez is kevés volt a pontszerzéshez. A hét egyik legnagyobb sikere Korhut Mihály nevéhez fűződik: az izraeli Hapoel Beer Sheva védője az Európa Liga csoportkörében 2-0-s győzelmet aratott Milánóban az Inter ellen. Sajnos Korhutot egy kisebb sérülés miatt a 85. percben le kellett cserélni, a hírek szerint egy mérkőzést biztosan ki kell majd hagynia. 


A magyar válogatott október 7-én Budapesten fogadja Svájcot a vb-selejtező csoportkörének 2. fordulójában. A magyar csapat a Feröer elleni 0-0 után győzelmi kényszerben lép majd pályára, hiszen egy vereség esetén nagyon komoly lépéshátrányba kerülne a legfőbb riválisokkal szemben. 

[2059299] 2016-10-07 20:45:00 Magyarország - Svájcx;