Légiósok

Főhet Storck feje, belelendültek a magyar csatárok

A válogatottnál is szóba kerülő légiósaink közül Nikolics, Priskin és Németh Krisztián is gólt szerzett a hétvégén, Gulácsi Péterék a szezon egyik legnagyobb szenzációját írják, míg Dzsudzsák Balázs kezd vezérré válni az emírségekben.

Németország 

A német Bundesliga hétvégi fordulójában két magyar érdekeltségű csapat is nagyot ment: a Hertha hazai pályán verte 3-0-ra a BL-résztvevő Mönchengladbachot, míg a Lipcse vasárnap győzte le 3-1 arányban a Mainz gárdáját. A Dárdai Pál vezette berliniek 5/5-s mérleggel állnak hazai pályán és továbbra is BL-selejtezőt érő negyedik helyen tanyáznak. Az újonc Lipcse pedig továbbra sem akar kipukkadni, 10 kör után is őrzi veretlenségét, Gulácsi Péter pedig ezúttal is végig védte a mérkőzést. Kalmár Zsolt viszont nem volt ott a keretben. 

A Frankfurt Huszti Szabolccsal a soraiban aratott 1-0-s győzelmet a Köln ellen, a magyar középpályás 88 percet töltött a pályán. Kleinsheisler László 75 percet kapott a Leverkusenben 3-2-re alulmaradó Darmstadtban, míg Szalai Ádám a kispadról nézte végig, ahogy a Hoffenheim elcsíp egy pontot a Bayern München otthonában. 

A másodosztályban Megyeri Balázs ismét tagja volt a Fürth kezdőjének, amely hosszú idő után tudott újra meccset nyerni, ezúttal a Bochumot sikerült két vállra fektetnie (2-1). Stieber Zoltán végig a pályán volt az Union Berlint 1-0-re verő Kaiserslauternben, sőt, a magyar középpályás gólpasszával elengedhetetlen érdemeket szerzett csapata győzelmében. 

Olaszország 

Olaszországban nem sok babér termett a magyar légiósoknak. A Palermo Sallai Rolanddal a kezdőben 2-1-re kikapott odahaza a Milantól, a fiatal magyar támadó az 57. percig volt a pályán, a helyére beálló Diamanti a 71. percben egy gólpasszal vétette észre magát. Balogh Norbert sérülés miatt nem került be a szicíliaiak meccskeretébe. 

Nem sikerült a bravúr a Bolognának, amely 3-0-s verést kapott az Olimpicóban a Roma-tól. Nagy Ádám kezdőként végig a pályán volt a vendégeknél, ám ezúttal ő sem tudta megakadályozni csapata újabb vereségét. A Donadoni-csapat számára jól jön a válogatott szünet, hiszen a Bologna hét forduló óta nem tudott mérkőzést nyerni.

A másodosztályban légióskodó játékosok közül Adorján Krisztián a szünetbe állt be az 1-0-s vereséget szenvedő Novarába. A Speziánál próbálkozó Tamás Krisztián ezúttal nem volt nevezve a Verona elleni találkozóra, amelyet csapata 4-1-es arányban elveszített hazai pályán. 

A harmadosztályban vitézkető Modenában Bajner Bálint ezúttal is kezdő volt, ám csapata zsinórban negyedik meccsét is elbukta, így vészesen közelít a kieső helyek felé. 

Anglia 

Újabb vereséget szenvedett Bogdán Ádám csapata, a Wigan, amely szombaton 3-0-ra kapott ki saját közönsége előtt a Readingtől. A magyar kapus ezúttal is végig védte a meccset, de sok öröme nem lehetett a találkozóban. 

Franciaország 

A francia élvonalban szereplő Dijon 3-3-as döntetlent ért el a Guingamp ellen odahaza, Lang Ádám belső védőként végig a pályán volt a hazaiaknál. A másodosztályban szereplő Le Havre idegenben verte 2-0-ra a Laval csapatát, Bese Barnabás a 62. minutumban szállt be a vendégekhez. 

Lengyelország 

A bajnoki címvédő Legia Varsó Nemanja Nikolics góljával 2-0-ra verte a Cracoviát. A magyar válogatott támadó hetedik találatának örülhetett a szezonban, annak viszont már kevésbé, hogy eltört az ujja, emiatt pedig kénytelen kihagyni a válogatott soron következő két mérkőzését. 

A Wisla Krakkó Guzmics Richárddal a soraiban verte 3-2-re hazai pályán a Lecznát, míg a Pogon Gyurcsó Ádámmal ért el 1-1-es döntetlent a Lechia Gdansk ellenében. Gyurcsó ezúttal 65 perc játéklehetőséget kapott a szakmai stábtól. A Lech Poznan 5-0-s kiütéses sikert könyvelhetett el a Ruch Chorzow vendégeként, Kádár Tamás végig a pályán volt a poznani alakulatban.  Mervó Bence csapata, a Slask Wroclaw ugyan 2-1-re legyőzte a Lubint, ám a fiatal magyar támadó csak a kispadon ülhette végig a találkozót. 

Közép-Kelet Európa 

Továbbra is bombaformában futballozik Futács Márkó, aki zsinórban harmadik meccsén is eredményes volt a Hajduk Splitben. A dalmátok ezzel együtt elbukták a Rijeka elleni rangadót, így visszacsúsztak a 4. helyre. Futács már öt gólnál jár a HNL 1.ben, amivel a góllövőlista 6. helyén található. Futács hétfő reggel a Digi Sport Reggeli start című műsorában arról beszélt, hogy bár Bernd Storck még nem hívta fel, reményei szerint hamarosan újra szóba jön a neve a válogatottnál is. 

Szlovákiában győztes gólnak örvendhetett Priskin Tamás, akin 82. percben esett góljával a Slovan Bratislava 1-0-re verte a László Csaba irányította Dunaszerdahely gárdáját. A vendégeknél Vida Krisztofer végig a pályán lehetett. 

Priskin gólja 02:48-tól 

Újabb vereséget szenvedett az osztrák bajnokságban a Rapid Wien, amely odahaza maradt alul a Wolfsberger ellen. Szántó Tamás kezdőként végig a pályán volt a bécsieknél, akik a gyenge eredmények miatt hétfőn menesztették a szakmai stábot. A Rapid jelenleg csak az 5. helyen áll a tabellán, amelyet továbbra is a Sturm Graz vezet. 

Közel - Kelet 

Beindultak az arab-világban légióskodó támadóink is. Az elmúlt két meccsen gólt szerző Dzsudzsák Balázs ezúttal két gólpasszal vette ki a részét az Al-whada 7-1-es sikeréből, míg Németh Krisztián góllal segítette győzelemhez a katari Al-Gharafát. 

Korhut Mihály végig játszotta az izraeli Hapoel Beer Sheva csütörtöki Európa Liga meccsét a Sparta Praha ellen, amelyet a cseh csapat 2-0 arányban nyert meg. Koman Vladimir ismét kezdő volt a török Adanasporban, amely 2-2-es döntetlent játszott idegenben a Rizespor ellen. 

Németh Krisztián gólja


A magyar válogatott november 13-én Andorrát fogadja Budapesten a világbajnoki selejtezősorozat 4. fordulójában, majd három nappal később a svédekkel játszik barátságos mérkőzést. Bernd Storck szövetségi kapitány 28 fős keretet hirdetett a két találkozóra. 

[2059305] 2016-11-13 18:00:00 Magyarország - Andorrax;
186541

Tippelj a vb-selejtezőkre a Tippkirályban!