Válogatás

Íme, a Premier League idei legrosszabb csapata

Három liverpooli is befért az idei legrosszabb csapatba, de az Arsenal és a Newcastle is ad játékost a rémálomcsapatba.

Elérkezett a feléhez a Premier League 2014/15-ös szezonja. Számos játékos okozott pozitív meglepetést, mint például Diego Costa, Charlie Austin, Graziano Pellé vagy Alexis Sánchez, de vannak olyanok is, akiknek borzalmasan sikerült ez a 19 mérkőzés. Íme az őszi szezon leggyengébb csapata.

Kapus

Simon Mignolet (Liverpool): Csapattagsága azért is különösen meglepő, mert a Liverpool tavalyi szezonjának egyik sikerkovácsa volt. Bravúrt bravúrra halmozott a belga hálóőr, hozzásegítve ezzel az ezüstéremhez Brendan Rodgers gárdáját. Az idei évben azonban bravúrjai helyett hibáitól hangos a brit sajtó, ami miatt immáron el is vesztette biztos helyét a kapuban. Tavaly még a Premier League legjobb kapusai között emlegették, most pedig Brad Jonesszal kell megküzdenie a döcögő Pool kapusposztjáért.

Védelem

Kyle Naughton (Tottenham): Csupán öt bajnokin kapott lehetőséget a 26 éves hátvéd, aki a West Ham United és a Stoke City ellen is kiállíttatta magát. Ennek köszönhetően Kyle Walker mögött már csak második számú opció a jobbhátvéd posztjára.

Mike Williamson (Newcastle): A bajnokságot nagyon gyengén kezdő Newcastle United alapembere volt, amikor viszont kikerült a csapatból, azonnal elkezdtek nyerni a Szarkák. Az adatok beszédesek, amikor Williamson kezdett, 12 meccsen 22 gólt kapott a csapat, így nem csoda, ha Pardew mesternél már nem biztos a pozíciója Coloccini mellett.

Dejan Lovren (Liverpool): 20 millió fontért érkezett a nyáron, ám a Pool védelme vele együtt is igen lyukas. 19 meccs után a gólkülönbségük mindössze plusz egy, és a horvát védőről is több gólt kapott már idén a csapat.

Paul Konchesky (Leicester): Amilyen stabil volt a Championshipben a Leicester védelme, annyira megbízhatatlan az újonc hátsó sora a Premier League-ben. 19 meccsen 31 bekapott gól - nem csoda, hogy utolsó a Leicester City.

Középpálya

Mathieu Flamini (Arsenal): Őt is több bekapott gólért tették felelőssé, ráadásul egy védekező középpályás számára sosem dicséret, ha csapata 19 meccsen 23 gólt kap.

Gastón Ramírez (Hull City): A Southampton anno 15 millió fontot fizetett az uruguayi középpályásért, aki sem a Szenteknél, sem a Hull Citynél nem tudott eddig maradandót alkotni. A Tigriseknél idén 12 meccsen játszott, mindössze 436 percet.

Charles N'Zogbia (Aston Villa): Angliába igazolása idején az egyik legnagyobb francia ígéretnek hitték N'Zogbiát, ám pályafutása lefele ível. Idén már az Aston Villában csak epizódszereplő, 15 meccsen lépett pályára, amiből mindössze egyszer játszotta végig a 90 percet.

Hatem Ben Arfa (Hull City): Óriási tehetségnek tartották, fantasztikusan cselez és remek rúgótechnikája van a 27 éves középpályásnak. Mindezek mellett azonban magatartásbeli problémák vannak vele, idén a Hullban nyolc meccsen játszott, mindössze 383 percet. A sikertelen angliai kitérő után valószínűleg hazatér Franciaországba.

Pedig Ben Arfa ilyet is tud...

Csatárok

Mario Balotelli (Liverpool): Talán a kezdőcsapat legstabilabb tagja. 16 millió font volt az ára, amiből semmit nem törlesztett a Liverpool felé. A Premier League-ben egy árva gólt sem szerzett, a címlapokra csak a rasszista tweetjével tudott felkerülni. Minden bizonnyal távozik a télen, állítólag Roberto Mancini vinné vissza az Interhez.

Brown Ideye (WBA): Klubrekordot jelentő 10 millió fontért érkezett a nigériai csatár a West Bromwichhoz, ám kilenc meccsen egy gólt szerzett csupán.

A Premier League 2014/15-ös őszi szezonjánbak rémálomcsapata
Mignolet (Liverpool) - Kyle Naughton (Tottenham), Mike Williamson (Newcastle), Dejan Lovren (Liverpool), Paul Konchesky (Leicester) - Mathieu Flamini (Arsenal), Gastón Ramirez (Hull), Charles N'Zogbia (Aston Villa), Hatem Ben Arfa (Hull) - Mario Balotelli (Liverpool), Brown Ideye (West Bromwich)
Te kit hiányolsz a legrosszabb kezdőcsapatból? Írd le kommentben!

A cikk a goal.com írása nyomán készült.

2015-01-01;47
163919