Válogatás

Darth Vadertől a dekakirályokig - a 10 legkínosabb játékos bemutatás

Címkék:

Hasraeső sztárok, mirelit pizza, félmeztelen olasz csődör - íme a legkínosabb pillanatok.

A játékosok sajtónak és szurkolóknak való bemutatása az egyik legnevetségesebb és legfeleslegesebb találmány a modern futballban. A vadiúj igazolás dekázik ötöt, megcsókolja a hőn áhított mezt, majd készül néhány jól beállított kép és viszontlátásra. Azonban vannak esetek, amikor még ezek a kötelező körök sem úgy sikerülnek, ahogyan azt a főszereplők elképzelték. Íme a legkínosabb játékos bemutatások, amelyek valamilyen okból máig beszédtémát szolgáltatnak.

Martin Braithwaite - Barcelona

Az apropót természetesen a Barcelona soron kívüli igazolása, Martin Braithwaite szolgáltatta, akinek a bemutatóján nem éppen úgy viselkedett a labda, ahogyan a dán válogatott játékos szerette volna. Arra azért van egy sörünk, hogy nem a Leganestől megszerzett támadó lesz az új Lionel Messi...

Bryan Robson - Middlesbrough

A Manchester Unitedben közel másfél évtizedet eltöltő, közel 100-szoros angol válogatott Bryan Robsont aligha kell bemutatni bárkinek is. Amikor 1994-ben játékos-edzőként a Middlesbrough-hoz igazolt, közel 40 évesen kellett elviselnie a mai szemmel már megalázónak tűnő, akkor viszont divatos felszerelést.

Lee Bowyer - Leeds United

1996-ban került az angol futball fenegyereke a Leeds Unitedhez, mint a legdrágább tinédzser a ligában. A rendkívül kínosan sikerült képen Bowyer apucival és anyucival pózol, olyan fejjel, mint aki éppen most fedezte fel, hogy hétvégén kódolatlan a pornócsatorna...

Paolo di Canio - Sheffield Wednesday

Adjunk egyet a sztereotípiának, pózoltassuk az olasz játékosainkat pizzával a bemutatáskor - gondolták Sheffieldben. Úgy tűnik, Paolo di Canio, aki később inkább karját lengette az ég felé, itt még beérte egy mélyfagyasztott, félig nyers pizzával Benito Carbone társaságában.

David Ginola - Tottenham

A londoni klubnál már 1997-ben gondoltak a női szurkolókra, így David Ginolát nem is látták el felesleges ruhaneművel. Apropó, a női futballistákat is be szokták mutatni ilyen formában vagy ez megmaradt a tini Bowyer otthoni hobbijának?

Omar Gonzalez - Pachuca

Mexikó legendás klubjánál, a Pachucánál kimaxolták a hülyeségfaktort és az amerikai hátvédet, Omar Gonzalezt az alább látható módon mutatták be a sajtónak. Ha figyelmesek vagytok, jobboldalt még egy rohamosztagost és magát, Csubakkát is felfedezhetitek. Na jó, ez inkább humoros, nem kínos :)

Paulinho - Barcelona

Braithwaite nem az egyetlen, akinek ki kéne szúrni a pettyest, korábban Douglasnek és Paulinhónak sem sikerült brazil módjára varázsolni a gyepen. Talán nem is véletlen, hogy olyan mély nyomot egyikük sem hagyott a katalán hívekben.

Roberto Soldado - Villarreal

2015-ben a sérülésektől szenvedő Roberto Soldadónak csupán annyi lett volna a feladata, hogy rúgja ki a labdát a Villarreal szurkolóihoz. Kétszer is megpróbálta. Lássuk, hogy ment neki:

Ousmane Dembélé - Barcelona

Van még kínos barcelonaink, ám ha valaki most visszanéz a francia támadó eddig spanyolországi pályafutására, talán még ezt nevezheti a legjobb mozdulatnak.

Theo Hernández - Real Madrid

Néhány puszi a mezre, egy kis címerpaskolgatás, majd megmutatjuk, hogyan ne dekázz 3-nál többet. Ez volt Theo Hernández bemutatkozása a Real Madridnál.

 

Nektek melyik bemutatkozás nyerte el leginkább a tetszéseteket?

Forrás és fotók: Givemesport

Givemesport