Válogatás

Rekorddöntő Messi és Moyes, eltiltott bíró, hatalmas oddsok

  • gb1

E heti epizódunkban újfent a hétvége azon érdekességeire fókuszálunk, amelyek nem kaptak elég sajtóvisszhangot.

Moyes duplán örülhetett szombaton. fotó: whufc.com

Felszállóágban Moyes és csapata

Remekül kezdték a 2018-as esztendőt a kalapácsosok, hiszen eddig 3 bajnokijukon - köztük a Tottenham otthonából is pontot rabolva - 7 pontot szereztek. A szombati siker a csapat skót mesterének, David Moyesnak is komoly mérföldkövet jelentett, hiszen ő lett a 4. edző a Premier League történetében, akinek legalább 200 győzelem szerepel a neve mellett. 
A Huddersfield ellen a bukik abszolút háromesélyes oddsot szabtak meg, a londoniak azonban 4-1-gyel gyalulták le a terriereket, akik korábban a Manchester United skalpját is megszerezték saját közönségük előtt. 

Arnautovicék lehengerlő győzelme egy külföldi bukinál @101-szeres pénzt jelentett 

amely nem csoda, hiszen a szombati meccs előtt 1 találat/meccs volt az idegenbeli gólátlaguk.

Messi mesteri szabadrúgás gólja történelminek bizonyult. fotó: theworldgame.com

Messi > Müller

Az argentin zseni újabb csúcsot döntött vasárnap, hiszen a Real Sociedadnak lőtt találatával megdöntötte Gerd Müller évtizedek óta fennálló rekordját.

Az 5-szörös Aranylabdás játékos az előző fordulóban a 400. meccsét ünnepelte Barcelona mezben, és a Levante ellen már beállította a "nemzet bombázójának" rekordját. Sejteni lehetett, hogy nem várat sokat a trónfosztás - 

a Sociedad ellen szerzett találáta a 366. volt a Laliga-ban

- ezzel átadta a múltnak Müller hihetetlen csúcseredményét. A Bayern legenda 1964 és 1979 között 365 gólig jutott 427 Bundesliga meccsen, tehát Messi a találat/mérkőzés arányban is legyűrte a németet.

A 2-4-es végeredményre persze minden bizonnyal kevesen fogadtak - a félidő hazai/vége vendég @19-szerest, míg a pontos végeredmény @29-szeres pénzt ért (volna). És ha ez mind nem lenne elég, Valverdének majdnem 11 éves nyeretlenségi szériát sikerült megdöntenie, hiszen a katalánok 2007 májusában nyertek utoljára az Aneotában.

Kabaré a köbön. foto: espnfc.com

Borult a bili a bírónál

Ritkán látható eseménynek lehettek szemtanúi a Nantes - PSG meccs nézői. Az abszurd jelenet a meccs vége felé 0-1-es párizsi vezetésnél történt, amikor a nantes-i Diego Carlos a középpályán futva zárkózott fel a kontrához, és véletlenül összeakasztotta a lábát a bíróval, aki olyat taknyolt, hogy öröm volt nézni. A kabaré itt nem ért véget, sőt, Tony Chapron sporttárs annyira felhúzta magát, hogy bosszúból fel akarta rúgni a középhátvédet, akit ugyan elért, de terve nem sikerült teljesen.

A bosszú akkor tetőzött be, amikor a véletlen incidensért Carlos megkapta második sárgáját, így ártatlanul, idő előtt az öltözőbe kellett vonulnia.

A Nantes elnöke az eset után joggal fordult a szövetséghez, és elégedetten konstatálhatta, hogy a sporit egyelőre átmenetileg felfüggesztették, és a fegyelmi bizottság akár fél évre is eltilthatja a játékvezetéstől.

Vajon már tudja, hogy eligazol és azért nem bír magával? fotó: archív

A fegyelmezhetetlen

A darazsak sportigazgatója, Michael Zorc megerősítette a híreszteléseket, miszerint a gaboni gólvágó ismét fegyelmi okok miatt nem került a kezdőbe a vasárnapi Wolfsburg elleni derbin. Történt ugyanis, hogy Aubameyang "elfelejtette", hogy a szombati edzés után fontos megbeszélést tart az együttes, így persze nem jelent meg azon. 

Hiánya nagyban befolyásolhatta a 0-0-al végződő találkozót, amelyen mi is megégtünk tippünkkel, azonban ilyen közjátékkal sajnos lehetetlen kalkulálni, hiszen csak az utolsó pillanatban derült rá fény.

Már a döntetlennel is jól lehetett kaszálni, hiszen átlagban @4.50-et adtak érte a bukik, a 0-0-lal pedig akár @18-szoros pénzt is kaszálhattak a fogadók.

A 28 éves játékos 15 bajnokin 13 gólnál jár - hiába azonban a remekelés, a szezonban nem először kellett magatartásbeli problémák miatt padoznia. A friss hírek szerint a csatár már fél lábbal egy másik csapatban van - azonban ellenben a korábbi kínai híresztelésekkel, a újabb infók szerint az Arsenal lehet számára a befutó.

Csúnya zakó éett a budaörsi kirándulásból. fotó: Siófok KC facebook

Bónusz

Hazánk futball élvonalában a csapatok szépen komótosan kezdik a felkészülést a tavaszi szezonra, amely csak február végén folytatódik majd. 

Kicsit más vizeken, a női kézilabda NB1-ben azonban szemet szúrt egy bombameglepetés, hiszen az EHF kupaindulásra hajtó Siófok 36-27 arányban maradt alul a Budaörssel szemben.

Az oddsokat elnézve felmerül a kérdés, hogy a bukik tudták vajon, hogy milyen rendezvényen vannak? Vagy nagyon is tudták, csak külső beavatkozás történhetett? Bárhogy is történt, a hazaiak sikerét @9-szeres míg a vendég diadalt mindössze @1.08-szoros szorzón lehetett fogadni.

Felettébb érdekes...