Summa

Belichick végzetes hibája, Kane 100, meglepő ponthullajtások és oddsok

  • gb1

Micsoda hétvégét zárt a sportvilág, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtünk pár érdekességet a legekből.

Ismét hihetetlenül izgalmas hétvégét zárt az európai klubfutball, de a pontot az i-re a Super Bowl tette fel hétfőn hajnalban - a következőkben három, szerkesztőink által kiemelten érdekesnek vélt eseményt idézünk fel. 

Futball fronton egymás után hullajtottak pontokat kontinensünk legnagyobb gigászai, sem a Premier League-et vezető Manchester City, sem a La Liga éllovas Barcelona nem tudott nyerni - mindkét gárdát 1-1-es döntetlenre kényszerítették. Hatalmas, és végletekig fordulatos meccsen remizett a Liverpool a Tottenham csapatával, amelyen Harry Kane megszerezte 100. angol élvonalbeli gólját, és ismét egy lépéssel közelebb került az újabb aranycipőhöz - amit azonban vetélytársa, Mohamed Salah nem fog ölbe tett kézzel nézni. A top ligákban szép számmal születtek papírforma eredmények is, mi azonban egy olyan nem mindennapi eseménnyel foglalkozunk, amelyre könnyen lehet, hogy még soha nem volt példa a futballtörténelemben.

Belichick hibája a SB-ba került

Az NFL, bár világszerte növekvő népszerűségnek örvend, mégis talán még mindig csak a Super Bowl képes annyira lázba hozni az országot, mint egy jó El Clásico. A hír persze már oda-vissza bejárta a világot kétszer, a sokak - de nem szakértőink - által lesajnált Philadelphia Eagles 41-33-ra legyőzte a minden idők egyik legjobb csapatának titulált New England Patriotst.

Az Eagles offense-re nem volt ellenszer. fotó nfl.com

A csere- és a legendás irányító csatájából tehát előbbi jött ki győztesen, azonban a vereséget közel sem Tom Brady számlájára írhatjuk. Nick Foles ugyan túlszárnyalta a New England-i QB-t, első döntőjében teljesítményével az MVP-címet is kiérdemelte, azonban a szakírók egyaránt a védelmeket, vagyis inkább azok hiányát emelték még ki.

Bill Belichick és Matt Patricia ugyanis a meccs elején az egyik legfontosabb söprögetőjátékos, Malcolm Butler mellőzése mellett döntött. Három évvel azután, hogy a játékos az egyik leghihetetlenebb játékát megcsinálta, a Super Bowl korai szakaszában a padon találta magát, amit hitetlenkedve és könnyeivel küszködve konstatált.

A hiányzó láncszem. fotó: nfl.com

A helyén szereplő Patrick Chung végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - Jeffery többször csúnyán megetette - és igaz, hogy ez csak egy kis eleme a rendkívül összetett puzzle-nek, pont ilyen nüanszok tudnak dönteni a kritikus pillanatokban - ezáltal az is beigazolódott, hogy a sokak által az NFL történetének legjobb edzőjeként ünnepelt Belichick is tud rossz döntést hozni.

A rendkívül pontgazdag meccs fedte a 73.5 overt, amelyre átlagban @13-szoros pénzt adtak a bukik, míg az Eagles győzelem @2.50-szeres odssot ért​!

Kane 100

Harry Kane a vasárnapi Liverpool elleni derbin 100. gólját szerezte a Premier League-ben, a mérföldkő eléréséhez ráadásul mindössze 141 pályára lépésre volt szüksége. Ez minden idők második legjobb teljesítménye, egyedül Alan Shearer tudta gyorsabban abszolválni a háromjegyű találati számot - neki 124 meccsen jött össze a bravúr bő 20 évvel ezelőtt, ráadásul 10 hónappal fiatalabban mint Kane-nek.

Az angol élvonal történelme során csupán 27 játokosnak sikerült átlépnie a bűvös százast!

Ennyi meccs alatt érték el a 100 gólt a legjobb PL játékosok. fotó: Sky Sports

Az aktív játékosok közül hasonlóan impresszív tempóban termelt a Manchester City játékosa, Sergio Agüero (147 meccs), aki a bronzérmes helyet foglalja el. A listán követi a franciák legendája, Thierry Henry (160 meccs), Ian Wright (173 meccs) és Robbie Fowler (175 meccs).

Kane igaz, hogy a 2012/13-mas szezonban debütált a PL-ben, de egy hosszabb sérül miatt a gólgyártást csak a 13/14-es kiírásban kezdte meg. A négy szezonja alatt eddig 8 mesterhármast szerzett - köztük egy négyest is vágott a Leicester 6-1-es lemészárlása alkalmával - ezzel a statisztikával is már ilyen fiatalon harmadik helyen áll a vonatkozó örökranglistán.

A Tottenham büszkeségének góljai lebontva. fotó: Sky Sports

Szöglet parádé pár percen belül

A Fiorentina középpályása vasárnap felejthetetlen pillanatokat szerzett a szurkolóknak, amikor közvetlenül szögletrúgásból talált be a hazaiak hálójába. Ilyet amúgy sem gyakran lát az ember, azonban láss csodát, három percre rá a Bologna középpályása végzett el sarokrúgást, és szintén a kapuba helyezte a labdát. Jól nézzék meg az alábbi videót, ugyanis

ilyet lehet még soha senki nem látott, ugyanis a nemzetközi sportsajtó egyelőre nem talált a múltban hasonlóra példát!

A Fiorentina végül 5 nyeretlen meccs után újra győzni tudott - 2-1 arányban múlták felül Nagy Ádám csapatát. Az oddsok tekintetében itt nem volt nagy meglepetés, hiszen a pontos eredmény @10-szerest , míg a vendég kimenetel @2.20-at ért - ezt a parádét azonban lehet semmilyen vad odds nem tudná űberleni.