Légiósaink

Szalai és Tőzsér gólt lőtt, Bogdánt fejbe rúgták

Sokkal sikeresebb hétvégét zártak idegenlégiósaink a hétvégi fordulókban, mint a szezon eddigi részében. Szalai Ádám és Tőzsér Dániel gólt szerzett, Kovács Péter gólpasszt adott klubcsapatában. Gulácsi ezúttal sem kapott gólt bajnokin, Köteles László győzelemmel tért vissza a Genk kapujába, Bogdán Ádám viszont furcsa sérülést szenvedett...

Anglia

Mozgalmas, de nem túl jó héten van túl Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers magyar hálóőre. Előbb hétközi bajnokin kaptak ki hazai pályán 2-1-re a Middlesbroughtól - Bogdán végig védett -, majd szombaton szintén 2-1-re maradtak alul a Championship 4. fordulójában a Brighton otthonában. Bogdánnal a kezdőben állt fel a Bolton, a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, de az egyenlítő gólnál a magyar kapus összecsúszott saját védőjével, miatt a 41. percben le kellett cserélni, a második gólt már Andy Lonergan kapta. Bogdán maga írt Facebook-oldalán a sérüléséről "1-0-ra vezettünk, de megfordította a Brighton az eredményt és 2–1-re nyertek! Az első félidő végén, az egyenlítő gólnál összecsúsztam a védőmmel, és sajnos én húztam a rövidebbet! Le kellett cserélni az eset után, de most már jobban vagyok." Szintén Bogdánnal kapcsolatos hír, hogy kapusunkra szemet vetett a Fulham, illetve a német élvonalbeli Mainz is. A Bolton egyébként súlyos anyagi problémákkal küzd, így ők sem gördítenének akadályt a válogatott hálóőr esetleges - nyári - távozása elé.

Bogdán Ádámnak ezúttal a becsúszó lábbal is meggyűlt a baja

Bajner Bálint az Ipswich Town fiatal magyarja kedden a Birmingham City otthonában 2-2-vel zárult mérkőzés 80. percében állt be, majd hétvégén a padról nézhette végig csapata 1-0-s hazai vereségét a Norwich City ellen.

Tőzsér Dániel a Watford idegenlégiósa a 79. percben a padról beszállva jutott szóhoz a keddi, Rotherham United idegenbeli 2-0-s legyőzésével végződött bajnokin, majd szombaton végig játszotta a Leeds United ellen 4-1-re megnyert hazai találkozót. Ezen a meccsen előbb a 42. percben sárga lappal vétette észre magát, majd a 91. percben az ő pazar távoli szabadrúgásgóljával zárult a meccs.

Németország

Szalai Ádám az előző hétvégi, kupában szerzett találata után a bajnokságban is góllal mutatkozott be. A Bundesliga nyitó körében a magyar válogatott csatár csapata a Hoffenheim hazai pályán fogadta az FC Augsburg gárdáját, és mindjárt a szezon első gólját Szalai lőtte a 33. percben. Két perccel később a norvég Elyounoussi állította be a 2-0-s végeredményt. A magyar csatár egyébként nem játszotta végig a találkozót, a mérkőzés 79. percében a francia Modeste állt be a helyére.

Stieber Zoltánt nem nevezte a Hamburg edzője, Mirko Slomka a kikötővárosiak Köln elleni idegenbeli mérkőzésére (0-0).

Min azt korábban megírtuk, Király Gábor visszakerült az első csapathoz az 1860 Münchenben, játékostársával történt emlékezetes perpatvara után, ám a kapuba még nem állhatott vissza. Ezúttal is a padról nézhette végig együttese mérkőzését, de legalább csapata megszerezte az idei szezon első pontját, a müncheniek a Heidenheim otthonában értek el 2-2-es döntetlent.

Hajnal Tamás továbbra is sérüléssel küzd, így most sem léphetett pályára az Ingolstadtnál. A bajor kiscsapat egyébként tartományi "rangadón" 2-0-ra verte hazai pályán nem is oly rég még élvonalbeli Greuther Fürthöt, és jelenleg Hajnal nélkül a kiváló ötödik helyet foglalják el a táblázaton. Az Ingolstadt elleni összecsapáson egyébként szóhoz jutott a vendégeknél Korcsmár Zsolt, és végig is játszotta a találkozót, ahogy eddig a szezonban mindig, segíteni viszont ő sem tudott...

Bemutatkozott Kalmár Zsolt! A Bundesliga kettő újonca, az RB Leipzig a 79. percben dobta pályára az exgyőri játékost. A lista vezető lipcseiek 1-0-ra győztek hazai pályán az Erzgebirge Aue ellen. A Red Bull Leipzig eddig még gólt sem kapott a szezonban...

bundesliga-2014-2015

 

Ausztria, Lengyelország

Gulácsi Péter természetesen végigjátszotta mindkét múltheti mérkőzését csapata, a Red Bull Salzburg színeiben. Kedden Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen hazai pályán 2-1-re verték a svéd bajnok FF Malmö csapatát, majd hétvégén 5-0-s győzelmet arattak az Altach ellen hazai pályán, ezzel a Salzburg továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, és öt mérkőzés óta gólt sem kapott a honi pontvadászatban!

Simon Attila viszont a kispadról nézte végig csapata, az AC Wolfsberger idegenbeli 2-1-es győzelmét a Sturm Graz otthonában. A Wolfsberger is hibátlan hat forduló után, akár csak a Salzburg, viszont ez utóbbi a meglepetés kategóriába tartozik.

Lengyelországban Lovrencsics Gergő (Lech Poznan) végigjátszotta a Ruch Chorzow elleni idegenbeli 0-0-s bajnokit, ám a poznaniak kedvence sem tudott segíteni csapatának a győzelem megszerzésében.

Hollandia, Belgium

Hazánkat a Benelux-államokban képviselő játékosaink szereplése a mögöttünk hagyott hétvégén jobban sikerült, mint eddig. Babos Gábor ugyan ezúttal is kispados volt. Csapata a NAC Breda 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a 2010-es bajnok Twente ellen, és továbbra is nyeretlen. A heerenveeni magyar kontingensben Varga Szabolcs ezúttal sem volt nevezve, viszont Otigba Kenneth az 59. perctől csereként kapott lehetőséget. A Heerenveen hazai pályán 2-0-ra verte az Excelsior gárdáját.

A szomszédos Belgiumban Köteles László idén először védett bajnokin a Genk színeiben, kezdőként végigjátszotta a találkozót. Kötelesék először nyertek a 2014/15-ös kiírásban, hazai pályán 3-2 arányban kerekedtek felül a veretlen KAA Gent együttesén.

Köteles ismét a pályáról buzdíthatta csapattársait - Fotó: sport.hir24.hu

Görögország, Törökország, Ciprus

A Super League szezonnyitóján Megyeri Balázs a kispadon kezdett, csapata, az Olympiakosz hazai pályán nyert 3-1-re a Niki Volosz ellen.

Törökországban ezen a hétvégén fog elrajtolni a Süper Lig 2014/15-ös szezonja, reméljük az újonc Mersin színeiben Futács Márkó főszereplő lesz. A nyitó mérkőzésen a magyar érdekeltségű csapat szombaton a Besiktas ellen kezd.

Hétvégén négy mérkőzéssel indultak el a ciprusi bajnokság küzdelmei. Hétfőre maradt még egy találkozó a nyitó fordulóból, a brazil származású magyar válogatott Leandro együttese, az Omonia Nicosia az Othellos Athienou otthonában kezd. Az Omonia egyébként csütörtökön Európa Liga-selejtező mérkőzésen idegenben meglepetésre 2-2-es döntetlent ért el Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvája ellen. Leo erre a találkozóra korábbi súlyos sérülése miatt nem volt nevezve. Sebők Zsolt (Paphosz) a második vonalban érdekelt. Itt a küzdelmek szeptember 20-án fognak csak kezdődni.

[1742919] 2014-09-24 18:00:00 Othellos Athienou - Omonia Nicosiax;

Oroszország, Svájc

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva csütörtökön Európa Liga-selejtezőn fogadta a ciprusi Omoniát, a magyar válogatott szélső végigjátszotta a találkozót, a moszkvaiak viszont csak 2-2-re voltak képesek... Dzsudzsák a vasárnapi bajnokin is kezdőként kapott szerepet, adott egy szerencsés gólpasszt, majd a 66. percben az orosz válogatott Jurij Zsirkov váltotta. Ezúttal a győzelem nem maradt el, hazai pályán 2-0-ra győztek a kék-fehérek az Ural ellen.

Svájcban hétvégén kupaforduló volt, Vanczák Vilmos együttese, a Sion a kupa első fordulóját gond nélkül abszolválta, 3-1-re idegenben győzte le az alsóbb ligás La Chaux-De-Fonds gárdáját.

Kína, Portugália, Románia

Huszit Szabolcs eddigi sikeres kínai szereplését két egymás utáni vereség árnyékolta be. Hétvégén csapatával a Csangcsun Jatajjal 3-1-es vereséget szenvedett a Guangzhou R&F vendégeként. Huszti végig a pályán volt.

Portugál és román idegenlégiósainknak még ennyi sem jutott... Balázs Benjámin nem volt nevezve a Guimaraes hétvégi mérkőzésére, így nélküle győzött csapata 3-0-ra a Penefiel ellen hazai pályán. Bőle Lukács a román pontvadászatban szereplő CSMS Iasi (Jászvásár) játékosa szintén nem volt nevezve. Az Iasi 2-1-es vereséget szenvedett az Astra vendégeként.

Norvégia, Finnország

Nagy bajban van a norvég bajnokságban Kovács Péter csapata, a Strömsgodset. Hétvégén újabb vereséget szenvedett el a címvédő, ráadásul hazai pályán 3-2-re kaptak ki az újonc Stabaektől. Kovács 0-3-as állásnál állt be a 62. percben, és nagyban hozzájárult csapata felzárkózásában, mivel ő készítette elő a második gólt belga csapattársának, Marvin Ogunjiminek. Ezzel az eredménnyel alighanem Kovácsék búcsút inthetnek az újabb bajnoki címnek.

Finnországban, Gruborovics Tamás együttese, az Inter Turku hétfőn lép pályára, a jelenleg negyedik Kuopiót fogadják. A Turkunak nagyon kell a győzelem, mert a 12 csapatos bajnokságban csak a tizedik pozícióban állnak jelenleg.