Német foci

Szép summát fizet Dárdaiék győzelme a 'magyaros' derbin

Hiába bukdácsol az utóbbi időben a Hoffenheim, a berliniekre így is piszok nehéz, ámde nem lehetetlen küldetés vár.

A német foci szerelmeseinek nagy örömére szombaton 15:30-kor a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin a Szalai Ádámot soraiban tudó Hoffenheimet fogadja. Egyik együttes sem kezdte túl jól a tavaszi szezont, és immár mindössze egy pont választja el őket a tabellán. A feltorlódott csapatok miatt azonban egyelőre reálisan szőhetnek nemzetközi álmokat.

1x2    
Hertha Döntetlen Hoffenheim
2.62 3.15 2.62

A Hertha jelenleg minden szempontból és statisztikából csontegálra áll a Bundesligában. Igaz, hogy januárban csak két ikszre és egy zakóra futotta, de ne felejtsük el, hogy a Peter Stöger érkezése óta éledező Dortmund sem bírta őket legyűrni az Olimpiai stadionban, plusz decemberben leigázták például a dobogóvárományos Lipcsét is.

Érdekesség, hogy bár hagyományosan nem születik sok gól a meccseiken - köszönhetően a Dárdai által kiépített masszív védelemnek - mégis legutóbbi 5 otthoni meccsükön egyaránt volt gólváltás. Két hónap leforgása alatt ráadásul csak egyszer kaptak ki a bajnokságban, habár volt közben pár hét pihenő is.

A vendégek szempontjából nézve aggasztó lehet Szalaiéknak, hogy az még hagyján, hogy pocsék formában vannak, de idegenbeli teljesítményük egyenesen katasztrofális. Legutóbbi 5 kirándulásuk alkalmával 13 góllal tömték ki őket, és cserébe csak 4 volt a válaszuk, ráadásul egy árva pontot gyűjtöttek. Az előző fordulóban komoly blama volt számukra, hogy ugyan már korán 2-0-ra vezettek a Bayern München otthonában, végül mégis csúnya 5-2-vel küldték haza őket. Ez akár mély nyomokat is hagyhatott a fejekben, növelve a hazaiak esélyét a sikerre.

[2544094] 2018-02-03 15:30:00 Hertha Berlin - Hoffenheimx;5

Egymás elleni párharcaikon bár a Hoffenheim felé billen a mérleg, de Nagelsmannék szeptemberben sem bírtak már a berliniekkel, pedig akkor még sokkal jobb formában fociztak. Akkor ráadásul az egyetlen góljukat az a Sandro Wagner lőtte, aki 10 év után januárban hazatért a német rekordbajnok Bayern Münchenhez.

[2544094] 2018-02-03 15:30:00 Hertha Berlin - Hoffenheimx

Kezdőket tekintve már többször ecseteltük, hogy a magyar mester remekül erősített a nyáron David Selkével, aki az utóbbi 4 meccsen 4 gólnál jár, de a hétgólos egykori chelsea-s Kalou is remek formában várja a szombat délutáni párharcot.

Dárdai már megszokhatta az évek során, hogy sok hiányzója van, talán nem is volt olyan még a kék-fehérek élén, hogy ne kellett volna mellőznie egy-két kulcsembert. Szombaton sem lesz ez másképp ugyanis Sinan Kurt és Julius Kade kimaradása sokat nem nyom a latba, de a beton középhátvéd Karim Rekik, a remek szlovák játékmester Ondrej Duda, az ex-bayernes Mitchell Weiser vagy a erőcsatár Julian Schieber hiánya bizony komoly minőségromlást eredményez a berlinieknél.

Nagelsmannak nem igen kell sérültekkel számolnia, és várhatólag ugyan azt a kezdőt küldi pályára, amelyik csúfos vereségbe nézett az elmúlt héten Münchenben. Válogatott csatárunk, Szalai Ádam valószínűleg csereként kaphat majd lehetőséget a második játékrészben, amennyiben a támadószekció szorul majd erősítésre.

Tippjeink a mérkőzésre
Hertha nyer @2.62
Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.65

Gólszám 2,5 - több

@1.85
[2544094] 2018-02-03 15:30:00 Hertha Berlin - Hoffenheimx;
239384