Német foci

Játszd újra, Szalai - ha ismét betalál, szépen kaszálhatunk

Válogatottunk büszkesége visszanyerte az edző bizalmát és gólokkal hálálta meg neki. Szombaton folytathatja a termelést.

Két fiatal taktikus néz szembe szombaton kora este, hiszen a 32 éves Domenico Tedesco a mindössze 30 éves Julian Nagelsmannal csap össze. Az egyre ifjabb edzők manapság már egyáltalán nem számítanak ritkaságnak, kíváncsian várjuk, hogy sikerült nekik a felkészülés egymás ellen.

1x2    
Schalke Döntetlen Hoffenheim
2.08 3.40 3.40

Beharangozónkat a gelsenkircheni gárdával kezdjük, amely a téli álmából még nem teljesen tért magához, hiszen a szünetet az ezüstérmes pozícióban töltötte, azóta azonban döcög a szekér, és 5 bajnokiból 3-mat elbukott 2018-ban. A múlt heti Bayern elleni vendégszerepelésen már látszódtak az ébredezés jelei, sőt egy kisebb szerencsével akár egy pontot is elhozhattak volna az Allianz Arenából a kékek.

A már említett vereségek között azért a Wolfsburgot kiverték a Német Kupából, amelyből nyilván sok erőt merítettek, és szombaton kötelező lesz a győzelem, ha nem akarnak lemaradni a BL-helyekért folytatott harcban. Hazai környezetben ugyan csak 2-szer kaptak ki ezidáig, de az 5 győzelem mellett 4 remi is áll, így ebben a viszonylatban csak középcsapatnak számítanak.

Tedesco a Bayern ellen egy tőle szokatlan 4-3-3-mal állt fel, melyben három csatár volt a támadó harmadban, személy szerint Di Santo, Embolo és Burgstaller, az előzetesek alapján azonban visszavált a 2 támadós hadrendre. Így vagy úgy, ami aggasztó lehet számukra, hogy a gólszerzéssel továbbra is hadilábon állnak, idei 6 tétmeccsükön csak 7-et termeltek.

[2544115] 2018-02-17 18:30:00 Schalke 04 - Hoffenheimx

Julian Nagelsmannak, a vendégek fiatal edzőzsenijének jó emlékei vannak a Schalkéról, hiszen mióta ő irányítja a sinsheimi gárdát egyszer sem kaptak ki tőlük, igaz tavalyi csak egy 1-1-re futotta nekik a Veltins Arenában. A sokak által a Bayern München következő mestereként vizionált Nagelsmann kedvenc felállása a 3-5-2, amelyben végre remekelni is tudott a Mainz ellen a csapat a múlt heti 4-2 alkalmával.

Volt oka az ünnepre, hiszen remek formában focizott. fotó: Hoffenheim Facebook

Hihetetlenül fontos meccs volt ez, amelyben oroszlánrészt vállalt Szalai Ádám is, aki duplázni tudott. Kramaric is kétszer talált be, így könnyen lehet, hogy ismét ezt a csatárduót favorizálja majd az edző, Uth pedig a padon kezd csak. Ez volt az első győzelmük 2018-ban, amely lőtávolon belülre hozta őket a nemzetközi kupaindulást érő helyektől.

Szalai eddig mindig meghálálta Nagelsmann bizalmát, hiszen legutóbbi 10 bajnokiján, amikor kezdett 10 találatban vállalt főszerepet: 8 gól, 2 gólpassz

Konklúzióként kijelenthetjük, hogy egy abszolút háromesélyes, nyílt sisakos focit hozó, akár gólzáporba torkolló 90 percre van kilátás, éppen ezért a kimenetel helyett inkább abban látunk fantáziát, hogy Ádám megrezegteti Fahrmann kapuját, erre pedig elég szép szorzót kínál az egyik legnagyobb nemzetközi buki.

hatharom.com
Szalai Ádám gólt szerez
Odds: 3.50
[2544115] 2018-02-17 18:30:00 Schalke 04 - Hoffenheimx;
239384